Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локализиран е пожарът до село Термес


Пожарът, който избухна вчера на няколко километра от българо-гръцката граница, близо до село Термес, северна Гърция, вече е локализиран. 
Това каза за Радио Кърджали Бесим Кавас от Термес. "Угасиха го.  Близо до нашето село. Станало е от тока, от дирека /електрически стълб, бел. ред./". По думите му, пожарът е угасен от въздуха.
По информация на местните власти в Ксанти, тридесет пожарникари с десет превозни средства са потушили пламъците.
На мястото дежурят пожарникари.
В гасенето на пожара са участвали и самолети.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха тялото на издирвания 47-годишен жител на с. Медевци

Около 12:30 часа днес е открит трупът на обявения за издирване 47-годишен жител на село Медевци, община Кирково,  Исмаил Ахмед. При предприето издирване от полицейски служители от РУ - Кирково и местно население тялото било намерено в землището на село Медевци. Дежурна оперативна група от полицейското управление извършва оглед. Това съобщиха от..

публикувано на 13.08.24 в 13:49

Д-р Магдалена Баймакова, д.м.: При 80% западнонилската треска протича безсимптомно или с лека клинична картина

Гръцката национална организация за обществено здравеопазване издаде предупреждение за вируса на западнонилска треска и съветва гражданите да бъдат внимателни.  "Очаква се да има още случаи на заразени през следващите месеци", казаха от Националния съвет за обществено здраве. Това беше поводът да потърсим гл. ас. д-р Магдалена Баймакова, доктор по..

публикувано на 13.08.24 в 12:41

Любомир Колев от "Славейков" на второ място в международен конкурс за история

Любомир Колев от 10 в клас на Средно училище "Петко Рачов Славейков" спечели второ място на международния конкурс за история "Заедно в XXI век". Той участва във възрастова група 8-12 клас в  категория "Мултимедийни проекти". Разработката е на тема "Октомври - новото начало" и проследява хода на Октомврийската революция в Русия, как тя се отразява..

публикувано на 13.08.24 в 11:46

66 души се тестваха в Кърджали за ХИВ, резултатите са отрицателни

66 души се тестваха в Кърджали за ХИВ в рамките на лятната АнтиСПИН кампания на Регионалната здравна инспекция. Акцията се проведе миналата седмица и е част от национална лятна кампания с мото „БезОпасна ваканция“.  45 жени и 21 мъже провериха в периода 5-9 август своя здравен статус за наличие на ХИВ, хепатит Б и С и сифилис безплатно и..

публикувано на 13.08.24 в 11:34

Хванаха крумовградчанин, отглеждал марихуана в крайселска нива

Жител на Крумовград, отглеждал наркотични растения , е задържан при полагане на грижа за реколтата. Това става при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, проведена на  вчера. Около 16,30 часа до микроязовир в землището на село Перуника, при подготовка за поливане на наркотични растения, е установен 29-годишен мъж. В..

публикувано на 13.08.24 в 11:20

Издирват 47-годишен от Медевци, в неизвестност от вчера

Районното управление в Кирково издирва Исмаил Халибрям Ахмед от село Медевци, община Кирково. Мъжът е напуснал дома си на 12 август, по обед, около 12 часа. Мъжът е на 47 г., среден на ръст, с пълно телосложение , с кафяви очи. Облечен е с черен анцуг и черни чехли, най-вероятно е гол до кръста. Това съобщиха от Регионалния пресцентър на ОД на МВР..

публикувано на 13.08.24 в 11:12

В Крумовград канят на концерт "С песните на Лили Иванова"

Община Крумовград ще зарадва жителите и гостите на града с вълнуващ концерт. Той ще се състои на 15 август, от 20 часа на градския площад. Ще пее Елена Огнянова, участничка в голям музикален формат. Събитието е под надслов "С песните на Лили Иванова" и е част от програмата "Лято 2024".

публикувано на 13.08.24 в 09:19