Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за високи температури в сряда, до 37 градуса в Кърджали

Снимка: БТА

За 14 август, Националния институт по метеорология и хидрология в Кърджали издаде предупреждение от втора степен (оранжев код) за горещо време с температури между 38° и 40° в 10 области и от първа степен (жълт код) за високи температури между 34° и 37° в 14 области, включително  Хасково, Кърджали и Смолян.

През нощта ще бъде ясно със слаб вятър от изток-югоизток. Утре ще бъде слънчево. След обяд над западната половина от страната ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 30° - 32° в Източна България до 37° - 39° в Западна и Централна. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Светкавично разкриха мними търговци на домашни животни

Мехмед Чаирлъ от крумовградското село Рогач е изпратил благодарствено писмо до директора на ОД на МВР – Кърджали за професионалните действия на трима служители. Това са Сезгин Тасим, Младен Гинев и Веселин Карамфилов от Районното управление в Крумовград. Полицаите успели да разкрият бързо извършена измама от мними търговци . Няколко мъже..

публикувано на 13.08.24 в 16:29

Повечето фирми в областта откриват трудно квалифицирани работници

Близо 7 000 работодатели от област Кърджали са участвали в ежегодното оn-line проучване за потребностите от работна сила в региона. То бе и звършено в изпълнение на Закона за насърчаване на заетостта. Анкетираните фирми са посочили по електронен път дали в близко време смятат да наемат или да освобождават персонал, от какви специалисти се нуждаят,..

публикувано на 13.08.24 в 14:52

Хиляди се стекоха за Дните на Ардино

Приключиха дните на Ардино, които се проведоха в рамките на четвъртото издание „Дните на Ардино 2024“. Едноседмичната програма бе наситена с изключително разнообразни културни , образователни, спортни и кулинарни събития.  Луна парк и увеселителни игри веселяха децата. Проявите се проведоха под патронажа на к мета на община Ардино инж. Изет Шабан...

публикувано на 13.08.24 в 14:29

Откриха тялото на издирвания 47-годишен жител на с. Медевци

Около 12:30 часа днес е открит трупът на обявения за издирване 47-годишен жител на село Медевци, община Кирково,  Исмаил Ахмед. При предприето издирване от полицейски служители от РУ - Кирково и местно население тялото било намерено в землището на село Медевци. Дежурна оперативна група от полицейското управление извършва оглед. Това съобщиха от..

публикувано на 13.08.24 в 13:49

Д-р Магдалена Баймакова, д.м.: При 80% западнонилската треска протича безсимптомно или с лека клинична картина

Гръцката национална организация за обществено здравеопазване издаде предупреждение за вируса на западнонилска треска и съветва гражданите да бъдат внимателни.  "Очаква се да има още случаи на заразени през следващите месеци", казаха от Националния съвет за обществено здраве. Това беше поводът да потърсим гл. ас. д-р Магдалена Баймакова, доктор по..

публикувано на 13.08.24 в 12:41

Любомир Колев от "Славейков" на второ място в международен конкурс за история

Любомир Колев от 10 в клас на Средно училище "Петко Рачов Славейков" спечели второ място на международния конкурс за история "Заедно в XXI век". Той участва във възрастова група 8-12 клас в  категория "Мултимедийни проекти". Разработката е на тема "Октомври - новото начало" и проследява хода на Октомврийската революция в Русия, как тя се отразява..

публикувано на 13.08.24 в 11:46

66 души се тестваха в Кърджали за ХИВ, резултатите са отрицателни

66 души се тестваха в Кърджали за ХИВ в рамките на лятната АнтиСПИН кампания на Регионалната здравна инспекция. Акцията се проведе миналата седмица и е част от национална лятна кампания с мото „БезОпасна ваканция“.  45 жени и 21 мъже провериха в периода 5-9 август своя здравен статус за наличие на ХИВ, хепатит Б и С и сифилис безплатно и..

публикувано на 13.08.24 в 11:34