Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Стоянов за акцията срещу Гайтански: Казус, по който МВР не е пряко отговорно

Вътрешният министър Калин Стоянов дава брифинг в сградата на ОД на МВР в Пловдив - 13 август 2024 г.
Снимка: БТА

Вътрешният министър Калин Стоянов предположи ,че Румен Гайтански и Стоян Мавродиев ще бъдат обявени официално за издирване във връзка с разследването , в което МВР оказва съдействие на антикорупционата комисия. Стоянов допълни, че МВР работи по случая само въз основа на постановления ,които са постъпили официално.

"Продължаваме да оказваме съдействие на колегите от Комисия за противодействие на корупцията. Предполагам, че предстоят множество процесуални действия, включително разпити и експертизи, които ще се назначават, но ние ще работим само и единствено въз основа на постановления, които ни бъдат предадени официално. Предполагам, че те ще бъдат обявени за издирване. Може би вече това да се е случило, така че в един или друг момент те ще се появят тук. Това е казус, по който Министерството на вътрешните работи не е пряко отговорно и не е разследван от нас този случай", коментира Стоянов.

Вчера служители на Антикорупционната комисия, прокурори и полицаи влязоха в имоти и офиси, свързани с бизнесмена Румен Гайтански-Вълка и с бившия директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Генералният директор на БНР Милен Митев.

Милен Митев: Създаването на дигитално съдържание е ключово за бъдещето на радиото

Генералният директор на Българското национално радио (БНР), г-н Милен Митев, гостува в предаването "Нашият ден", където говори за ролята си на настоящ и бъдещ генерален директор на медията. Той благодари за доверието, което му беше гласувано за втори мандат както от Съвета за електронни медии, така и от много от колегите му в радиото. По..

публикувано на 18.10.24 в 12:31

Успешен тест на системата BG-Alert

Националният тест на Системата за ранно предупреждение при извънредни ситуации и бедствия BG-Alert е преминал успешно, съобщи за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението".  Той обясни защо част от хората не са получили съобщения:  "Клетките на операторите сработиха по начина, по който очаквахме...

публикувано на 17.10.24 в 17:55

Община Ардино с награда за принос за развитието на местното самоуправление

Почетна грамота и плакет получи кмета на община Ардино инж. Изет Шабан за принос за развитието на местното самоуправление. Президентът Румен Радев връчи годишните награди на Националното сдружение на общините в Република България по време на Годишната среща на българските местни власти в курорта „Албена“. В категория „Малка община“ приза бе връчен..

публикувано на 14.10.24 в 17:07

Дамски хор "Незабравки" участва на фестивал на църковна музика

Дамски хор "Незабравки" при Народно читалище "Обединение 1913" с диригент Тавит Мачикян взе участие в програмата на ХI национален фестивал на източноправославната църковна музика "Николай Триандафилов Сливенец", който се проведе през изминалия уикенд в храм "Света Богородица" в град Сливен. Фестивалът се организира за поредна година от Община..

публикувано на 14.10.24 в 13:58

Увеличават се незаетите работни места в Гърция

С 54% са се увеличили незаетите работни места в рамките на една година, посочва проучване на гръцката статистическа агенция Елстат. Не достигат както работници без квалификация, така и специалисти в няколко сектора. Най-осезателно се чувства липсата на работна ръка в туризма, в сектор отбрана, както и социални служители. От липса на работници страда..

публикувано на 12.10.24 в 14:16

Сигналите за онлайн престъпления над деца са нарастнали шест пъти

До месец септември сигналите за онлайн престъпления над деца, които са постъпили в Националния център за безопасен интернет, са над шест пъти повече спрямо сигналите за миналата година. 99% от всички оплаквания са за престъпления спрямо момичета, съобщи Антоанета Василева от Центъра за безопасен интернет. Антоанета Василева коментира на какво се дължи..

публикувано на 12.10.24 в 09:50

"Милтън" отне живота на поне 14 души

Най-малко 14 души са загиналите от урагана "Милтън" във Флорида, а над 2.6 милиона домакинства са все още без електричество.  6 от 14-те жертви са от окръг Сейнт Луси, намиращ се на Атлантическото крайбрежие на Флорида, който беше ударен от торнадо в сряда през нощта. Повече от 2,6 милиона абонати са все още без електричество, като основната част от тях..

публикувано на 11.10.24 в 09:26