Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи път ще се проведе „Хасково скейт 2024“ - състезание за скейтбордисти

3
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поредица от спортни събития подготвя община Хасково по повод празника на града - 8 септември.
За първи път ще се проведе „Хасково скейт 2024“ - състезание за скейтбордисти. На 04.09.2024 г. от 10:00 ч. на скейтборд площадката в парк „Десети пехотен Родопски полк“.
Състезателите ще бъдат разделени в три възрастови групи.
Записването ще започне от 9:00 ч. на място- скейтборд площадката в парк „Десети пехотен Родопски полк“.
Професионални съдии от Българска скейтборд федерация ще оценяват изпълненията на състезателите. Регламентът ще бъде разяснен от съдиите преди изпълненията на състезателите от всяка възрастова група.
Община Хасково ще награди най-добрите скейтбордисти във всички възрастови групи при момчетата и момичетата.
Задължително условие е всеки състезател  да участва в състезанието с каска.

В парк „Кенана“ за поредна година ще се проведе и състезанието по приложно колоездене.  Традиционният лекоатлетически крос „Ванко Дяков“ ,  Международен турнир по хандбал „Купа Вълчо Даскалов“ ,  Детски футболен турнир „Богомил Попов“  и Национален турнир по спортен бридж 2024 предвиждат още органзаторите.

По публикацията работи: Гинка Динчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Ремонтират 11 улици в Джебел, подменят и 4000 кв. метра тротоарни плочи

Стартираха дейностите по реконструкция и рехабилитация на 11 улици, с обща дължина 3 км. Финансовите средства са осигурени от държавния бюджет със съдействието на парламентарната група на ДПС. Ремонтните дейности включват и подмяна на 4000 кв. метра тротоарни плочи, както и полагане на 770 кв. метра тактилни плочи и ивици, които..

публикувано на 19.08.24 в 17:31

Първата от четирите суперлуни за годината е тази вечер

Първата от четирите суперлуни тази година ще може да бъде наблюдавана тази вечер. Тя ще достигне пикова осветеност в 21:25 ч. българско време. Пълната луна ще бъде малко по-близо от обичайното до Земята  и ще изглежда малко по-голяма и по-ярка на нощното небе. Августовската суперлуна поставя началото на поредица от лунни..

публикувано на 19.08.24 в 17:12

За четвърти път се провежда събор в село Дружинци

Станалият вече традиционен събор в Дружинци се провежда всяка последна събота и неделя на месец август, каза организаторът Севдалин Огнянов. Отпускарският месец не е избран случайно, целта е присъстващите да могат да се видят със своите родители, близки и приятели. Тази година обхвата е разширен, добави Огнянов: "В продължение на една седмица ще има..

обновено на 19.08.24 в 15:30
Снимката е илюстративна

Огнеборци гасиха 10 пожара през уикенда, спасиха сгради и стотици декари гора

36 пожарникари са гасили 10 пожара през почивните дни.  Около 18 часа вчера е горяла горска постеля в землището на село Щерна, като огънят обхванал около 2 декара площ. Екип на пожарната в Джебел и 8 горски служители локализирали и загасили пожара и благодарение на бързите им действия е спасен 500 декара горски масив.  На 16 юли около 15,30 часа е..

публикувано на 19.08.24 в 14:42

Кръшни хора, песни и танци на селищния празник в Падина

В  ардинското село Падина се проведе селищен събор, организиран от местното кметство и читалище „Митко Палаузов”. На празника се стекоха падинци, разпръснати из страната и чужбина.  15 падинци са подпомогнали финансово осъществяването на мероприятието. Богатата празнична програма започна с рецитал и изпълнения на деца от група за песни и танци „Дъга“ и..

публикувано на 19.08.24 в 14:00
Тимур Халилов

Тимур Халилов: Присвояването на ДПС няма да се случи

"Този модел трябва да бъде приключен. Както ДПС трябва да се развива без Пеевски, така и България трябва да се развива без Пеевски ." Това каза пред БНР Тимур Халилов, независим народен представител от групата на ДПС, която е под ръководството на единия съпредседател на партията - Джевдет Чакъров. " ДПС е едно , създадено е от Ахмед..

публикувано на 19.08.24 в 13:51

МВР Кърджали: 722 клипове за превишена скорост при полицейска операция в областта

1005 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта за времето от 16 август до 18 август с цел контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотици, спазване на скоростните режими. 1030 са установените нарушения, от които 722 са клиповете за превишена скорост, за които ще бъдат издадени..

публикувано на 19.08.24 в 13:00