Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гюнер Тахир: Време е вече Доган да си ходи

Гюнер Тахир
Снимка: Стопкадър, БНТ

Ако бай Хасан от Джебелско село види на живо някъде Ахмед Доган, ще му каже да си тръгва вече. Това мнение изказа пред Радио Кърджали Гюнер Тахир – председател на Национално движение за права и свободи и бивш зам.-председател на ДПС.

Според него, след Тодор Живков, Доган е вторият политически лидер в България, който е начело на една политическа организация от 35 години насам.

„Онези, които са затапили политичската система в страната, е крайно време вече да се оттеглят, за да може да се отпуши тази система и България да има европейско развитие.“

Тахир смята, че Доган трябва да се отдалечи от обществените процеси и да изживее старините си, колкото Аллах му е отредил.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Смолян със значително по-чист въздух заради новите печки

Община Смолян има значителни успехи за постигане на по-добро качество на атмосферния въздух в резултат на намаляване на фините прахови частици. Това е свързано с многото кандидати домакинства, които са поискали да сменят старите си печки на твърдо гориво с нови уреди на пелети и на ток. В момента общината реализира втора фаза по проекта ,..

публикувано на 22.08.24 в 14:05

Георги Георгиeв: Намираме се в конституционна и политическа криза

  Ситуацията в държавата в момента е тежка ,намираме се в конституционна и политическа криза, каза в ефира на Радио Кърджали областният координатор за Кърджали и Хасково на ПП "Възраждане", депутататът Георги Георгиeв.  Той  добави, че " Всеки едни избори променят много ситуацията в държавата. Виждате, че след последните избори не само се..

публикувано на 21.08.24 в 11:07

Проф. Юксел Йозкан: Разцеплението в ДПС ще стимулира избирателите в Турция

Според проф. Юксел Йозкан, бивш депутат в турския Меджлис и бивш дългогодишен председател на изселническа организация "Балгьоч" , разцеплението в ДПС ще стимулира изселниците и те ще са по-активни на предстоящите избори. „Разцеплението в ДПС ще задълбочи политическата криза в страната. Разбира се, това пък от своя страна ще се отрази и на..

публикувано на 15.08.24 в 11:25

Владимир Чукич: Новият лукс е не петзвезден хотел, а спокойствието

Истинският лукс е не хотел с пет звезди и всички екстри, а естествената обстановка и добро отношение. За това художникът Владимир Чукич все повече е привлечен от гръцкото море и го предпочита. Иначе пази много свежи и носталгични спомени от детството си, когато баща му го е водил на Созопол и бил в "принудителна ваканция" на море по..

публикувано на 14.08.24 в 13:24

Строят модерно стрелбище в землището на Жинзифово

Съюзът на ловците и риболовците-Кърджали строи стрелбище в землището на Жинзифово на площ от 7.5 дка, близо до язовира. То ще бъде модерно и ще отговаря на всички европейски изисквания. Това се случва след 10 години бюрокрация, преобразуване на земи и различни други спънки , обясни председателят на Сдружението инж. Васил Дончев.  В..

публикувано на 13.08.24 в 12:04

Мнение: Сезонните инфекции стават целогодишни

Наблюдава ли се край на сезонността на инфекциите, какви са най-честите вирусни инфекции в момента, различават ли ги лесно лекарите и как се справят в Момчилград, където в момента липсва педиатър. Нека чуем разсъжденията на д-р Невин Садъков: „Вече някак се разми сезонността с появата на вирусите. Според мен почти целогодишно хората боледуват и..

публикувано на 12.08.24 в 15:11
Преплуването на яз.

Силен е интересът към преплуването на яз. "Кърджали" седмица преди събитието

В събота, 17 август, за 11-ти път ще се проведе традиционното преплуване на язовир "Кърджали". Сборният пункт е рано сутринта в 8 часа до кораба-ресторант "Емона" на залива край Енчец. След инструктаж и загрявка ще бъде даден старт на преплуването. То се организира от треньора по водна топка Величко Карабоюков, съвместно със спортен клуб по водна..

публикувано на 12.08.24 в 09:40