Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обнародван е указът, с който президентът определя Главчев за служебен премиер

Снимка: БТА

В „Държавен вестник“ е публикуван указът, с който президентът Румен Радев определя Димитър Главчев за служебен премиер. В четвъртък Радев връчи мандат за ново служебно правителство.
И обяви, че при успешно съставяне на служебен кабинет, поредните предсрочни избори ще са на 27-и октомври. В указа на президента е посочено, че Димитър Главчев получава мандата в качеството си на председател на Сметната палата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Служители на ДАИ в Хасково са осъдени на пробация за подкупи

Петима служители на Държавната автомобилна администрация (ДАА) в Хасково към 2015 година бяха признати за виновни за подкупи от състав на Окръжния съд в Хасково и осъдени на пробация, съобщава БТА. Спрямо тях ще действат мерки с продължителност от година и половина до шест месеца, които включват "регистрация по настоящ адрес два пъти..

публикувано на 18.10.24 в 17:27

21-ви октомври ще е неучебен ден и без Синя зона

 21 октомври, понеделник,  е обявен за неучебен ден за всички училища на територията на общината по повод Деня на Кърджали – 21 октомври. Това става  със заповед на временно изпълняващия длъжността кмет на Община Кърджали Байрям Байрям Заради празника няма да се заплаща и за Синя зона в града,  отменя платеното почасово паркиране.

публикувано на 18.10.24 в 16:41

"Ботевци" с благотворителна кампания в помощ на Галина Алипиева с призива „Добрината е заразна“

Учениците от Езиковата гимназия в Кърджали, техните родители и учители обединиха усилията си и организираха благотворителната акция за Галина Алипиева. Младата жена е бивша възпитаничка на Гимназията и това мотивира още повече учениците да подкрепят според силите си кампанията за събиране на средства за лечението ѝ. Ученическият съвет, със..

публикувано на 18.10.24 в 16:34

Пътните полицаи провериха 3189 автомобила за седмица

През изминалата седмица са настъпили 12 пътнотранспортни произшествия на територията на област Кърджали. 7 от тях са с материални щети, при 5 има  леко пострадал водач. За същия период са проверени  малко над 3000 моторни превозни средства и над 3500 лица, съобщава  началникът на сектор "Пътна полиция" в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.  Общо..

публикувано на 18.10.24 в 16:28

Спор заради животни скара жители на Бял Извор

Жители на село Бял Извор се оплакват от  животните на ферма, която се намира до селото. Според местните, основният проблем идва от около 400 крави. Този проблем е от дълги години, казва Исмет Кабибов . Той се оплаква, че животните се разхождат свободно, унищожават земеделската продукция на хората от няколко села и махали: Жълтуша, Диамандово, Седларци,..

публикувано на 18.10.24 в 15:31

Добавят нови медицински изделия към списъка, който НЗОК ще покрива за жени с рак на гърдата

Нови медицински изделия ще бъдат добавени към списъка, който НЗОК ще покрива  за жени с рак на гърдата. Към момента те са перука и силиконов имплант. Сумата за перука, която Касата отпуска, е 128 лева и не е актуализирана от години, а цената е между 300 и 500 лева. Това съобщи Гергана Богданова, управител на фондация "Една от Осем", в..

публикувано на 18.10.24 в 15:19

БЧК започва кампания за програма „Топъл обяд" в Кърджали

Българският червен кръст в Кърджали стартира фондонабирателна кампания за програмата „Топъл обяд”. Тя се реализира за 20-та поредна година в страната, а в област Кърджали започна през 2011 година, каза Светломира Димитрова - директор на БЧК-Кърджали. Стартът на кампанията е даден през 2004 г. и до момента е предоставила безплатна храна на общо 23..

публикувано на 18.10.24 в 14:03