Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за горещо време

Снимка: Радио Кърджали

През нощта ще бъде ясно с разкъсана висока облачност. Ще бъде и почти тихо. Утре ще бъде предимно слънчево. 

След обяд над Източна България и планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София - около 33°.

В планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра 18°-19°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

За 25.08.2024 г. НИМХ-МОСВ издава предупреждение от първа степен (жълт код) за горещо време с максимални температури между 35° и 38° за областите – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Благоевград и Кюстендил.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивалът на храната и изкуствата „Вкус Фест“ гостува на Кобиляне

При голям интерес премина пътуващият фестивал на храната и изкуствата „Вкус Фест“ в кърджалийското село Кобиляне.  Над 20 изявени готвачи от областта се включиха в кулинарния фест с вкусни ястия, тестени изделия и сладкиши. Кулинарните изкушения бяха изложени пред местното читалище „Н.Й.Вапцаров“ и посетителите имаха възможността да опитат от тях...

публикувано на 24.08.24 в 16:26

Илияна Йотова: Шипка е енергията на нашата памет

Чествания по повод 147-годишнината от епичните августовски боеве при Шипка бяха организирани на историческия старопланински връх. С военни почести и заупокойна молитва на историческия връх Шипка беше почетена саможертвата и паметта на героите, загинали по време на епичните августовски боеве по време на руско турската война. От върха прозвучаха и..

публикувано на 24.08.24 в 16:06

Ново проучване за геотермална вода ще правят в Неделино

Ново проучване за геотермална вода предстои да бъде направено в Неделино, каза за БТА кметът Боян Кехайов. Той посочи, че Министерството на финансите е одобрило инвестиционното намерение на Общината и се очаква подписване на споразумение. Целта е да бъде изкарана на повърхността минерална вода с висока температура. Възложено е ново проучване, което..

публикувано на 24.08.24 в 14:08

Възстановено е движението по пътя Кърджали – ГКПП "Маказа"

Отворен за движение е главният път в района на село Първица, община Кирково. Огледът на пътнотранспортното произшествие е приключил.  Временна организация на движение беше създадена заради катастрофа в района на село Първица. Пътнотранспортното произшествие стана тази сутрин около 8 часа на главния път за ГКПП „Маказа“ в района на село..

публикувано на 24.08.24 в 13:53

Тежка катастрофа затвори пътя за граничния пункт "Маказа"

Временна организация на движение е създадена заради катастрофа в района на село Първица. Пътнотранспортно произшествие е станало тази сутрин около 8 часа на главния път за ГКПП „Маказа“ в района на село Първица, община Кирково.  Ударили са се лек автомобил „Лада“ с 86-годишен водач и „Шкода“.  Вследствие на удара е загинал водачът на ладата,..

публикувано на 24.08.24 в 10:11

Илхан Кючюк сезира Европейската комисия за проверките срещу "ДПС без Пеевски"

Евродепутатът Илхан Кючюк сезира Европейската комисия за "масовите и тенденциозни проверки на държавни органи" на членове на ДПС. Вчера от "ДПС без Пеевски" съобщиха за масови проверки на институции като МВР, ГДБОП, АДФИ и НАП срещу тях. Призоваваха служебния премиер и главния прокурор да не остават безучастни. "Това буди притеснение за..

публикувано на 24.08.24 в 09:59

Земеделски производители ще получат безвъзмездни средства за напояване

Земеделските производители ще бъдат подкрепени чрез преки безвъзмездни средства за да покрият част от разходите си за напояване през 2024. Кандидати за тази помощ могат да бъдат само стопани , регистрирани по наредба 3 или вписани в регистъра на тютюнопроизводителите . Ако кандидатстващите за финансова помощ имат изискуеми задължения към държавен..

публикувано на 24.08.24 в 09:54