Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на МВР Кърджали заснеха за ден 31 клипа за превишена скорост

Полицейски служители заснеха 31 клипа за превишена скорост при проверка на близо 270 моторни превозни средства в област Кърджали в четвъртък. Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.
Пътните полицаи са съставили 2 акта, връчили са и 41 фиша за констатирани нарушения.
17 шофьори са получили електронни фишове.

По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Над 600 бойци от България и Балканите участват в „битки“ край Хасково

Военно-симулативната еърсофт игра стартира днес на бившата авиобаза Узунджово. Организатори са Община Хасково и Сдружение „Еърсофт София“. За трета поредна година е част от празничния календар на Хасково по повод Деня на града – 8 септември, съобщиха от общината. Преди да се разрази тридневният „военен“ конфликт участниците представиха екипировката,..

публикувано на 30.08.24 в 15:55

Извънредно пръскане срещу комари разпореди на общините РЗИ Кърджали заради западнонилската треска

Съгласно указания на Здравното министерство, от РЗИ – Кърджали са информирали медицинските специалисти за епидемичната ситуация в страната по отношение на западнонилската треска, механизма на предаването и клиничната картина на заболяването, каза за радио Кърджали Петя Папазова, секретар на Здравната инспекция. Тя каза още, че следващата..

публикувано на 30.08.24 в 14:47

Потвърден е четвърти случай на западнонилска треска

Потвърден е четвърти случай на западнонилска треска в България. Той е установен при пациент в София, обяви пред Bulgaria ON AIR директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Ива Христова. Двама пациенти вече починаха след усложнения от заразата, а мъж в Хасково се лекува в лечебно заведение. Двама със заподнонилска..

публикувано на 30.08.24 в 13:05

Черни лешояди от Испания пристигнаха в Източните Родопи

Шест черни лешояди, транспортирани от Испания,пристигнаха в Източните Родопи в края на миналата седмица. Новата група ще се присъедини през пролетта на 2025 г. към вече освободените през изминалите две година птици, като целта е да се сформира колония в България. В момента на свобода в Родопите са общо 16 черни лешояда...

публикувано на 29.08.24 в 12:38

Сушата е причина за високите цени на зеленчуците това лято

Причината за по-високите цени на сезонните зеленчуци това лято е сушата, която води до по-ниският им добив. Това каза в Сутрешния блок на Радио Кърджали агрономът Антон Русчуклиев. „Тази година е катастрофална за зеленчукопроизводството. Зарази високите температури зеленчуците изсъхнаха, дори и да са добре напоени.“, посочи той...

публикувано на 29.08.24 в 11:37

Българите все повече пътуват в чужбина с цел почивка

С малко над 11% се е увеличил броят на пътуванията на българи в чужбина с цел почивка или екскурзия през юли спрямо същия месец на предходната година, сочат данните на Националния статистически институт.  През юли най-голям относителен дял от общия брой пътувания на български граждани в чужбина формират тези с цел почивка и екскурзия - 47.4%,..

публикувано на 28.08.24 в 11:54
Слави Василев

Слави Василев: Институционалният блокаж ще продължи и след изборите

Подписването на Указ за назначаване на служебно правителство от президента дава глътка въздух на цялата държава и ни спасява от това да изпаднем в конституционна криза.  Това каза в Сутрешния блок на Радио Кърджали политическият наблюдател Слави Василев. "Това е глъдка спокойствие за цялата ни държава, за институциите ни и за начина на..

публикувано на 28.08.24 в 07:12