Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До месец: Прокуратурата с проверка по казуса с имотите на Доган

Ахмед Доган
Снимка: БТА

До месец прокуратурата трябва да извърши проверка по казуса с имотите, свързани с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в столичния квартал "Бояна" и в парка "Росенец". Това става след като бившият транспортен министър Данаил Папазов заяви, че е собственик на двата имота и поиска Ахмед Доган да ги напусне.

Привърженици на почетния председател на Движението  изкараха нощта пред сградите в "Бояна", преди това имаше и пререкания с полицията. 

Край лятното имение на Ахмед Доган в района на парка "Росенец", където се намираше самият Доган, няма напрежение.

На почетния председател на ДПС вече е осигурена охрана от НСО и МВР, съобщиха снощи от вътрешното министерство. 

От ведомството допълват, че са извършили проверка по сигнал, изпратен на 28 август от Държавна агенция 'Национална сигурност".


По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С 420 студенти започва новата учебна година във филиал "Любен Каравелов" на Пловдивския университет в Кърджали

С 420 студенти започва новата учебна година във филиал "Любен Каравелов" на Пловдивския университет в Кърджали Със 100-процентов прием на студенти бакалаври започва новата учебна година във филиал "Любен Каравелов" на Пловдивския университет в Кърджали. 120 са първокурсниците, които започват обучението си в 7 специалности, в 3 акредитирани..

публикувано на 11.09.24 в 15:35

ВАС разпореди на ЦИК незабавно да регистрира "ДПС - Ново начало"

Върховният административен съд отмени решение № 3637-НС от 09 септември 2024 г., с което ЦИК отказва да регистрира коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Преписката се изпраща на ЦИК за незабавното регистриране на коалицията, съобщиха от пресцентъра на Съда. По..

публикувано на 11.09.24 в 15:10
Визуализация на приют

Една е фирмата кандидат за изграждане на кучешкия приют в Кърджали

Отвориха офертата за кучешкия приют. Само един кандидат се е явил в проведената процедура за изграждането му. Това е кърджалийската фирма „Хаджиев Строй“ ЕООД, съобщиха от администрацията на общината. Предложената цена за изпълнение на обекта е 5 384 926,95 лева без ДДС. В следващите седмици предстои сключване на договор с бъдещия изпълнител. Очаква се..

публикувано на 11.09.24 в 13:20

ВАС решава дали "Движение за права и свободи - Ново начало" че участва на изборите на 27 октомври

До 14:00 часа ще стане ясно ще участва ли коалицията "Движение за права и свободи - Ново начало" на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Фракцията около Делян Пеевски, която е в основата на коалицията, получи отказ за регистрация от Централната избирателна комисия, но го обжалва пред Върховния Административен съд. В началото на..

публикувано на 11.09.24 в 12:45

В Момчилград отбелязаха 102 години от рождението на Нури Адалъ

В Момчилград бе отбелязана 102-рата годишнина от рождението на Нури Адалъ - борец за права и свободи, дисидент и почетен гражданин на града. Церемонията се проведе в парка, който носи неговото име.  Нури Адалъ е известен като българския Нелсън Мандела заради своята дългогодишна съпротива срещу комунистическия режим в България.  Той прекарва 26..

публикувано на 11.09.24 в 11:34

Един е загинал при пожари в областта от началото на годината

Един загинал и трима са пострадали за първите 8 месеца на 2024-та година при пожари.  Това сочи статистиката на РД ПБЗН за произшествията, станали от началото на годината до края на месец август, каза комисар Сергей Заимов, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали.  За същия период на миналата..

публикувано на 11.09.24 в 11:10

Откриват новата учебна година във висшите учебни заведения в Кърджали

150 студенти, от които 45 първокурсници посреща днес филиалът на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" в Кърджали. От 11 часа е откриването на новата учебна година за висшето училище. Това съобщи заместник-директорът на филиала Николина Иванова. "Готови сме да посрещнем както първокурсниците, така и нашите настоящи студенти, които..

публикувано на 11.09.24 в 10:15