Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спор между двете фракции в ДПС за състава на РИК - Кърджали

Снимка: Нахит Догу

Партиите и коалициите в 50-то Народно събрание не се споразумяха за състава на РИК - Кърджали.

И двете крила в ДПС - на Ахмед Доган и на Делян Пеевски предложиха свои представители за членове на Районната избирателна комисия в Кърджали.  

Предложенията и на двете фракции в ДПС не бяха приети по време на консултациите в областната управа. Двете групи в партията бяха представени от областния председател Ресми Мурад и Байрам Байрам.

Ресми Мурад беше упълномощен от съпредседателя на Движението - Джевдет Чакъров, а Байрам Байрам от другия съпредседател - Делян Пеевски.

Съгласно разпоредбите на ЦИК обаче ДПС има право само на един член в РИК.

На проведените консултации, водени от заместник областния управител Кадир Муарем, бе постигнато съгласие единствено за броя на заместник- председателите в комисията - те ще са четирима. 

Заместник областният управител Кадир Муарем, каза, че протоколът от заседанието ще бъде изпратен в ЦИК, която следва да се произнесе за състава на РИК-Кърджали за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Ахмед Доган

Доган призова политическата класа у нас да се дистанцира от Делян Пеевски

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган публикува обръщение от името на ЦОБ към партиите у нас. Следва оригиналният текст, публикуван в социалните мрежи. ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПАРТИИТЕ ОТ 50-ТО НС УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, В разгара на поредната политическа криза в страната и преди началото на втори предсрочни избори за НС в тази календарна..

публикувано на 01.09.24 в 21:39

В Широко поле изграждат ново стрелбище за лък

Днес доброволци от Туристически информационен център Кърджали и дами от Спортно-интелектуалния клуб „Ахридос“ дадоха старт на изграждането на ново стрелбище за лък в лагера на Широко поле.  В акцията, която се проведе в рамките на няколко часа, взеха участие около 30 ентусиазирани граждани. Съвместните усилия на участниците доведоха до изграждането..

публикувано на 01.09.24 в 16:39

Двете крила на ДПС чакат ред пред ЦИК

Младежи от двете крила на ДПС са пред сградата, в която се помещава Централната избирателна комисия.  Те искат да бъдат първи при регистрацията за предсрочния вот, която започва в понеделник, в 9:30 ч.

публикувано на 01.09.24 в 13:59

Поддръжници на Корнелия Нинова протестират пред централата на БСП

Партийната централа на БСП осъмна с протест и полицейска охрана. В 11 часа започва заседанието на пленума на БСП. Над 50 души от цялата страна са пред сградата на "Позитано" 20 в подкрепа на Корнелия Нинова. Те не пориемат решенията на временното ръководство. БСП членове твърдят, че листите вече са подредени на тъмно.  Хората настояват да влязат в..

публикувано на 01.09.24 в 11:15

Провеждат консултации за състава на РИК Кърджали

Започнаха консултациите състава на РИК. Областният управител Никола Чанев свика публични консултации за определяне състава на РИК в 9-ти многомандатен избирателен район Кърджали за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Консултациите се провеждат в Областната администрация. Покана за участие е изпратена до ръководствата на всички..

публикувано на 01.09.24 в 11:05

Зъб от пещерен лъв откриха при разкопки на пещерно обиталище „Чая“ край Чепеларе

Зъб от пещерен лъв е открит при разкопки и проучвания на пещерното обиталище „Чая“   край Чепеларе, съобщи пред БТА Марин Господинов, директор на Музея на родопския карст в Чепеларе. Според него това е изключително ценна и много рядка за България находка, а за Родопите – единствена. Точна датировка на находката на този етап не може да се направи, но със..

публикувано на 01.09.24 в 10:03

Крумовград надигра с лекота Септември

Отборът на Крумовград победи Септември с 2:0 в мач от 7-мия кръг в Първа футболна лига Головете отбеляза бразилецът Матеус Енрике съответно в 26-тата и 50-та минути. В класирането Крумовград е на 12-та позиция с 6 точки, докато Септември е последен без точков актив.

публикувано на 01.09.24 в 09:59