Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 5 септември пръскат срещу комари в Ардино

Община Ардино уведомява населението, че на 5 септември (четвъртък) от 21:00 ч. ще бъде извършена дезинсекция (обработка срещу комари) в град Ардино. Третирането ще бъде извършено с термо-аерозолен генератор. Използваният препарат против комари „CYTROL10/4 ULV“ е напълно безвреден и не представлява опасност за живота и здравето на хората и животните. Умоляват се гражданите в посочения час да не излизат на открито по това време и да затворят прозорците на домовете си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стартира oбластното първенство по футбол Кърджали / Смолян

На 8 септември (неделя) от 16:00 часа отборът на ФК „Юнак“ (Ардино) ще изиграе на едноименния градски стадион първата си среща от „А“ Областна група Кърджали / Смолян – мъже срещу тима на ФК „Крумовград 2“. От ръководството на ФК „Юнак“ съобщиха, че подготовката върви по план. Досега са изиграни контролни срещи срещу отборите на ФК „Родопи“..

публикувано на 03.09.24 в 16:33

КНСБ иска увеличаване на максималния осигурителен доход

КНСБ предлага максималният осигурителен доход за 2025 г. да бъде увеличен от 3750 на 4000 лв. Предложението е във връзка с предстоящите обсъждания на бюджета за догодина. Става дума за повишение със същия процент, с който нараства средногодишно средната работна заплата за страната. Това каза пред БНР експертът от синдиката и заместник-председател на..

публикувано на 03.09.24 в 15:03

35-годишен български турист почина в Кушадасъ

35-годишен български турист е починал в турския курорт Кушадасъ, след като са му били сложени белезници от охраната на хотела, където е бил настанен. Това съобщиха турските медии. След спор с персонала на хотела, българинът, видимo в пияно състояние, е буйствал и се е наложило охраната да му сложи белезници, за да контролират действията му...

публикувано на 03.09.24 в 14:38

4 дни без Синя зона през септември в Кърджали

На 6,7, 16 и 23 септември 2024 г. няма да се заплаща за синя зона в град Кърджали.  Със заповед на кмета на общината се отменя платеното почасово паркиране на дати 7 септември и предстоящия първи учебен ден 16 септември – за улеснение на ученици, учители и родители. През останалите 2 дни почасовото платено паркиране се отменя във връзка с..

публикувано на 03.09.24 в 11:43

В РЗИ Кърджали заработи кабинет за анонимно изследване за СПИН

Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ /СПИН отвори врати в Регионалната здравна инспекция в Кърджали. За посещение в Кабинета не е необходимо здравно осигуряване и направление от личен лекар. Изследването е гарантирано анонимно, безплатно и може да се извършва многократно. Работното време е от 8.30 до 12.00 часа във всички..

публикувано на 03.09.24 в 11:05
Ахмед Доган

БНТ: Има вероятност Ахмед Доган да е в комплекс близо до Кърджали

Почетният председател на ДПС е напуснал лятната резиденция в Росенец вчера следобед, заяви пред "По света и у нас" охранител на комплекса. Към този момент няма потвърждение къде се намира Доган, както и дали е свикал заседание на Централното оперативно бюро утре. Според източници на "По света и у нас" най-вероятно Доган се намира близо до Кърджали...

публикувано на 03.09.24 в 09:19

Слънчево време във вторник

Ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30°. По Черноморието ще бъде слънчево с максимални температури от 27° до 29°. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще бъде 2 -3..

публикувано на 03.09.24 в 09:16