Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ресми Мурад определи като нелегитимно решението на общинския съвет на партията взето вчера

Ресми Мурад
Снимка: БНР-Кърджали

Като нелегитимно определи областният лидер на ДПС Ресми Мурад решението на общинския съвет на партията да снеме доверието от него и народния представител Павлин Кръстев. 

"Те са тръгнали към разцепление в партията и техните действия вървят в друга посока. Това не е в посока единство на партията. Областният съвет определи координатори в Кърджали, Черноочене и Джебел с цел да се явим достойно на изборите, да продължим нашият път в ДПС положен от почетният ни председател Ахмед Доган още преди 34 г. за единството на нашата партия, за интересите на ДПС и разбира се на България" , добави Мурад. 

Припомняме, че късно снощи бе проведено заседание на общинската структура на Движението. На него бе взето решение за пълна подкрепа на депутатите от района - Делян Пеевски, Елван Гюркаш и Айтен Сабри.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна, архив.

15 са обявените вакантни места за учители в област Кърджали

Седмица преди началото на новата учебна година 15 са обявените вакантни места за учители в област Кърджали, сочат данните на Бюрото по труда.  Търсят се преподаватели по химия, биология, физика, астрономия, изобразително изкуство, музика, физическо възпитание, английски език, български език, философия, география и учител по практика.  Свободни места..

публикувано на 09.09.24 в 12:15

Изтече срокът ДПС-Доган да предостави пълномощно за оттегляне на жалбата срещу указанията на ЦИК

В 9:30 часа изтече срокът, който Върховният административен съд даде на коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" да предостави пълномощно за оттегляне на подадената жалба срещу указанията на ЦИК. Тя беше срещу искането на Комисията - формацията на привържениците на Ахмед Доган, както и от коалицията "Движение за права и свободи - Ново..

публикувано на 09.09.24 в 10:58

Честванията на "Седмицата на пожарната безопасност" започнаха с приемни с открити телефонни линии

От днес до 15 септември се провежда Седмицата на пожарната безопасност, която традиционно предшества професионалния празник на огнеборците 14 септември. В област Кърджали РДПБЗН Кърджали и звената й са планирали редица мероприятия и събития, пряко насочени към повишаване културата и информираността на населението в по въпросите на ПБЗН, издигане..

публикувано на 09.09.24 в 10:48

Според Александър Андреев не е добър знак толкова дълго ЦИК да забавя регистрацията на участник в изборите

Не е добър знак толкова дълго време ЦИК да забавя регистрацията на един участник в изборите. Това заяви пред БНР бившият председател на Комисията адв. Александър Андреев относно проблема с регистрирането на двете фракции на ДПС за предстоящите предсрочни избори. "Всички очакват ЦИК в крайна сметка да вземе своето решение във връзка с регистрирането или..

публикувано на 09.09.24 в 10:15

ВКС решава дали Нинова ще бъде заличена като председател на БСП

Върховният касационен съд решава ще бъде ли заличена Корнелия Нинова като председател на БСП. Делото е по жалба на близки до Нинова депутати срещу решение на Софийския градски съд, с което като временно изпълняващ функциите председател в Регистъра на политическите партии беше вписан бившият й заместник Атанас Зафиров. Съдът обаче отказа да го впише..

публикувано на 09.09.24 в 09:50

Изплащането на пенсиите за септември започна

В пощенските станции започна изплащането на септемврийските пенсии. То ще приключи на 20-и септември, петък. Днес ще бъдат направени и банковите преводи. От НОИ допълват, че обезщетенията за безработица за август ще бъдат изплатени следващия понеделник - 16-и септември.

публикувано на 09.09.24 в 09:28

Предимно слънчево ще е времето днес

Днес след обяд облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд.  Ще духа слаб вятър от югоизток, който вечерта в западната част от Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в Кърджали 29°, Хасково 31° и Смолян 23°.

публикувано на 09.09.24 в 09:20