Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

95 първокласници в община Момчилград ще получат безплатни ученически пособия

класна стая
Снимка: Ани Петрова

Безплатни ученически пособия от първа необходимост ще получат в първия учебен ден първокласниците в община Момчилград. Те са 95 и за всеки един от тях общинската управа е осигурила комплект, който включва скицник, тетрадки, гланцово блокче, цветни моливи, флумастери, химикал, пластилин, химикали, ножица, молив, гума. Във всеки комплект има послание от кмета на общината Илкнур Кязим.
"Училището, чийто праг прекрачваш, ще бъде твоят дом на знанието. Тук ще откриеш силата на буквите и цифрите, ще се запознаеш с вълшебния свят на книгите и ще срещнеш приятели за цял живот.
От сърце ти пожелавам упоритост в преследването на мечтите. Вярвай в себе си, не се предавай пред трудностите. Заедно с теб ще бъдат твоите учители и родители, които непрекъснато ще те подкрепят", са част от пожеланията на Илкнур Кязим към първокласниците, информират от общинската управа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Увеличават се незаетите работни места в Гърция

С 54% са се увеличили незаетите работни места в рамките на една година, посочва проучване на гръцката статистическа агенция Елстат. Не достигат както работници без квалификация, така и специалисти в няколко сектора. Най-осезателно се чувства липсата на работна ръка в туризма, в сектор отбрана, както и социални служители. От липса на работници страда..

публикувано на 12.10.24 в 14:16

Сигналите за онлайн престъпления над деца са нарастнали шест пъти

До месец септември сигналите за онлайн престъпления над деца, които са постъпили в Националния център за безопасен интернет, са над шест пъти повече спрямо сигналите за миналата година. 99% от всички оплаквания са за престъпления спрямо момичета, съобщи Антоанета Василева от Центъра за безопасен интернет. Антоанета Василева коментира на какво се дължи..

публикувано на 12.10.24 в 09:50

"Милтън" отне живота на поне 14 души

Най-малко 14 души са загиналите от урагана "Милтън" във Флорида, а над 2.6 милиона домакинства са все още без електричество.  6 от 14-те жертви са от окръг Сейнт Луси, намиращ се на Атлантическото крайбрежие на Флорида, който беше ударен от торнадо в сряда през нощта. Повече от 2,6 милиона абонати са все още без електричество, като основната част от тях..

публикувано на 11.10.24 в 09:26

С изложба, посветена на доц. д-р Димитър Арнаудов, архивът в Кърджали отбеляза професионалния си празник

На 10 октомври се отбелязва професионалния празник на работещите в държавните архиви. Датата е  постановена с указ №515 на президиума на народното събрание на Народна Република България /НРБ/ от 10.10.1951 година. Архивът в Кърджали е създаден през 1960 г. Държавна Агенция "Архиви" - Кърджали отбеляза професионалния си празник с..

публикувано на 10.10.24 в 14:42

Община Кърджали с богата програма за 21 октомври

Богата, наситена със събития програма, е подготвила Община Кърджали за празника на града  - 21 октомври. Прояви и интересни занимания ще има за малки и големи, съобщи за Радио Кърджали заместник-кметът  Веселина Тихомирова. Дни на отворените врати ще има в Астрономическата обсерватория. Също и в РБ „Никола Йонков Вапцаров“...

публикувано на 10.10.24 в 13:45

Директорът на Смолянския театър е уволнен

Директорът на Смолянския драматичен театър Румен Бечев е освободен от длъжност, потвърдиха за БНР от Министерството на културата. Той е вторият директор на театър в страната, който служебният министър Найден Тодоров уволни тази седмица. В понеделник това се случи с директора на Разградския театър Левон Манукян.  И двамата са с обвинение в източване на..

публикувано на 04.10.24 в 17:17
Походът на тракийци пред Пантеона край Маджарово

Потомци на тракийци преминаха в поход по стъпките на мъчениците от 1913 г.

По стъпките на тракийските мъченици от 1913 година преминаха потомци на тракийски бежанци от цялата страна. Походът е традиционен, провежда се в края на септември всяка година. Той се организира от  Фондация ”Доктор Димитър Щерев” с ръководител професор Атанас Щерев от София в координация с Яни Янев - председател на Българския съюз на тракийските..

публикувано на 04.10.24 в 12:38