Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците от гимназията по Електрониката ще учат в 3 сгради заради ремонт

Заради ремонт учениците на Професионалната гимназия по Електроника и електротехника „Капитан Петко Войвода“ ще започнат новата учебна година пръснати в три различни учебни заведения.
Настанените в общежития също ще бъдат преместени, като ще ползват базата на Центъра за специална образователна подкрепа „Д-р Петър Берон“. Това каза за Радио Кърджали Ангелина Костова -началник на Регионалното управление по образование.
"Този ремонт, който започна буквално преди няколко дни, ще затрудни провеждането на нормален учебен процес и във връзка с това, съвместно с ръководството на Професионалната гимназия по Електроника и електротехника и с три други образователни институции взехме решение до приключване на ремонта учебните занятия за учениците да се водят на три различни места. Това е в сградата на Професионална гимназия по строителство, Професионална гимназия по облекло и дизайн и в Основно училище "Св. Климент Охридски".
По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Момчилград отбелязаха 102 години от рождението на Нури Адалъ

В Момчилград бе отбелязана 102-рата годишнина от рождението на Нури Адалъ - борец за права и свободи, дисидент и почетен гражданин на града. Церемонията се проведе в парка, който носи неговото име.  Нури Адалъ е известен като българския Нелсън Мандела заради своята дългогодишна съпротива срещу комунистическия режим в България.  Той прекарва 26..

публикувано на 11.09.24 в 11:34

Един е загинал при пожари в областта от началото на годината

Един загинал и трима са пострадали за първите 8 месеца на 2024-та година при пожари.  Това сочи статистиката на РД ПБЗН за произшествията, станали от началото на годината до края на месец август, каза комисар Сергей Заимов, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали.  За същия период на миналата..

публикувано на 11.09.24 в 11:10

Откриват новата учебна година във висшите учебни заведени я Кърджали.

150 студенти, от които 45 първокурсници посреща днес филиалът на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" в Кърджали. От 11 часа е откриването на новата учебна година за висшето училище. Това съобщи заместник-директорът на филиала Николина Иванова. "Готови сме да посрещнем както първокурсниците, така и нашите настоящи студенти, които..

публикувано на 11.09.24 в 10:15

НС обсъжда промените в Закона за опазване на околната среда на първо четене

Народното събрание ще обсъди на първо четене промени в Закона за опазване на околната среда, внесени от ГЕРБ и ДПС. Те предвиждат решенията на първоинстанционния съд да не подлежат на касационно обжалване, когато са свързани с обекти от национално значение и от стратегическа важност. В седмичната програма на депутатите е проектът на решение, свързан с..

публикувано на 11.09.24 в 09:00

До днес партиите и коалициите подават документи в ЦИК за участие в изборите

Днес в 17 часa изтича крайният срок за подаване на документи на партии и коалиции в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  Очаква се Комисията да вземе решение по подаденото заявление за явяването на партия ДПС на изборите, както и по заявлението за регистрацията на коалиция "БСП-Обединена..

публикувано на 11.09.24 в 08:30

Оранжев код за валежи е издаден за Кърджали и Хасково

Оранжев предупредителен код за валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за областите Кърджали, Хасково, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Търговище, Шумен, Русе, Разград и Силистра. За областите Смолян, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Ловеч, Плевен, Бургас, Варна и Добрич кодът е жълт . Днес ще преобладава..

публикувано на 11.09.24 в 07:35
Делян Пеевски

Съдът остави без разглеждане две жалби на ДПС-Пеевски срещу решения на ЦИК

Върховният административен съд остави без разглеждане двете жалби на фракцията около Делян Пеевски срещу отказа Централната избирателна комисия да заличи политическа партия "Движение за права и свободи“, допусната до участие в частичните местни избори на 20 октомври. Върховните магистрати приемат, че съдът не е редовно сезиран с оспорване на решението..

публикувано на 10.09.24 в 18:45