Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето: Температурите се понижават

Снимка: БГНЕС

В неделя, 15 септември, преди обяд ще има повече слънчеви часове, но на отделни места главно в Югоизточна България ще превалява, сочи прогнозата на НИМХ.

Минималните температури ще са от 5-6 градуса на места по високите западни полета, до 17-18 в югоизточните райони, в София – около 7.

След обяд облачността ще е значителна и до вечерта на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще остане от северозапад, в Източна България временно ще се ориентира от север-североизток и ще продължи да прониква студен въздух. Максималните температури ще са предимно между 17 и 22 градуса, в София - около 17.

В планините ще преобладава облачно време. Главно в следобедните часове и вечерта ще има валежи от дъжд, над 2300-2400 метра от сняг. Ще духа до умерен, предимно югозападен вятър. Температурите ще се понижават. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра – около 5.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, на места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над Балканите ще бъде по-често облачно и дъждовно, температурите ще се понижат.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Камелия Нейкова: ЦИК не приема решения под политически натиск

ЦИК приема своите решения съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск. Това заяви пред БНР Камелия Нейкова, председател на ЦИК. "За себе си мога да заявя, че по никакъв начин, не само за тези избори, но и назад във времето, никой не се е опитвал и не е оказвал натиск върху начина, по който гласувам. Никой от останалите колеги също не..

публикувано на 15.09.24 в 11:48

Общо 16 са случаите с нанесени щети от мечки в област Смолян през август

Общо 16 случая на нанесени щети от мечки в област Смолян са регистрирани през август, сочат данни на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Смолян. Нападенията от мечки в областта са почти двойно по-малко в сравнение със същия период на миналата година, каза за БТА Екатерина Гаджева, директор на инспекцията.  Активизирането на..

публикувано на 15.09.24 в 09:43

Жителите на Община Ардино се включиха в националната кампания „Да изчистим България заедно”

Жители на Община Ардино за поредна година се включиха в Националната кампания „Да изчистим България заедно”, която се провежда днес.  Служители на общинската администрация, представители на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) и детските градини почистиха от захвърлени отпадъци поречието на река „Ардинска“ от централната градска част до село Правдолюб,..

публикувано на 14.09.24 в 16:09

Регистрацията на "Има смисъл" за вота на 27 октомври е заличена от ЦИК

Централната избирателна комисия реши да заличи регистрацията на коалиция "Има смисъл" за участие в изборите за народни представители на 27 октомври тази година. Коалицията се представлява от депутата Виктория Василева, която напусна парламентарната група на "Величие". В решението на ЦИК се посочва, че проверка в ГРАО на списъка с избиратели, подкрепящи..

публикувано на 14.09.24 в 15:31

В Кирково изпращат селскостопанската година с фестивал на плодородието

В Кирково днес се провежда традиционният Фестивал на плодородието. Празникът отбелязва края на селскостопанската година. Спортни турнири, кулинарни конкурси, танцови изпълнения са част от проявите, които се провеждат по случой празника.

публикувано на 14.09.24 в 14:03

"Пожарна безопасност и защита на населението" празнува професионалния си празник

Днес 14 септември по случай професионалния празник на служителите от "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали бе отслужен водосвет за здраве в параклис „Св. Пророк Илия“.  В периода 9-15 септември 2024 г. ГДПБЗН   провежда традиционната си кампания и събитията, които са планирани в цялата страна имат за цел да повишат пожарната..

публикувано на 14.09.24 в 14:00
Община Хасково

Община Хасково осигурява безплатно обучение по програмиране и дигитални науки за ученици в „Училищна Телерик Академия“

За пета поредна година Община Хасково осигурява безплатно обучение по програмиране и дигитални науки за ученици в „Училищна Телерик Академия“ Учениците могат да кандидатстват за безплатното обучение. За децата от Хасково обученията са в две направления – „Разработка на игри” за 5-7 клас и „Уеб програмиране” за 8-11 клас.  Обученията са..

публикувано на 14.09.24 в 13:14