Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински детски комплекс организира "Ден на отворените врати" в Кърджали



Първият учебен ден започна преди два дни за всички училища. А Общински Детски Комплекс в Кърджали, тепърва предстои да отвори своите врати. Кога ще се случи това и какво се очаква за тази учебна година ще ни каже директора на Общинският Комплекс- Златка Пеньова. А освен това с нея си говорим за това какви новости предстоят, за поколенията, които израстват днес и още нещо...., а именно какво е за нея професията и по-точно тази да бъдеш учител.


Чуйте повече от разговора ни в прикачения звуков файл.

По публикацията работи: Мария Колева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Светломира Димитрова: И тази година ще подпомогнем 20 деца по програмата „Топъл обяд“

През настоящата учебна година отново ще бъдат подпомогнати около 20 деца  чрез реализирането на програмата „Топъл обяд“. Това са ученици в начален етап на образование, които са на целодневна форма на обучение. Социално слаби деца и такива от уязвими групи, каза за Радио Кърджали Светломира Димитрова, директор на БЧК – Кърджали...

публикувано на 19.10.24 в 15:12
Генералният директор на БНР Милен Митев.

Милен Митев: Създаването на дигитално съдържание е ключово за бъдещето на радиото

Генералният директор на Българското национално радио (БНР), г-н Милен Митев, гостува в предаването "Нашият ден", където говори за ролята си на настоящ и бъдещ генерален директор на медията. Той благодари за доверието, което му беше гласувано за втори мандат както от Съвета за електронни медии, така и от много от колегите му в радиото. По..

публикувано на 18.10.24 в 12:31

Успешен тест на системата BG-Alert

Националният тест на Системата за ранно предупреждение при извънредни ситуации и бедствия BG-Alert е преминал успешно, съобщи за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението".  Той обясни защо част от хората не са получили съобщения:  "Клетките на операторите сработиха по начина, по който очаквахме...

публикувано на 17.10.24 в 17:55

Община Ардино с награда за принос за развитието на местното самоуправление

Почетна грамота и плакет получи кмета на община Ардино инж. Изет Шабан за принос за развитието на местното самоуправление. Президентът Румен Радев връчи годишните награди на Националното сдружение на общините в Република България по време на Годишната среща на българските местни власти в курорта „Албена“. В категория „Малка община“ приза бе връчен..

публикувано на 14.10.24 в 17:07

Дамски хор "Незабравки" участва на фестивал на църковна музика

Дамски хор "Незабравки" при Народно читалище "Обединение 1913" с диригент Тавит Мачикян взе участие в програмата на ХI национален фестивал на източноправославната църковна музика "Николай Триандафилов Сливенец", който се проведе през изминалия уикенд в храм "Света Богородица" в град Сливен. Фестивалът се организира за поредна година от Община..

публикувано на 14.10.24 в 13:58

Увеличават се незаетите работни места в Гърция

С 54% са се увеличили незаетите работни места в рамките на една година, посочва проучване на гръцката статистическа агенция Елстат. Не достигат както работници без квалификация, така и специалисти в няколко сектора. Най-осезателно се чувства липсата на работна ръка в туризма, в сектор отбрана, както и социални служители. От липса на работници страда..

публикувано на 12.10.24 в 14:16

Сигналите за онлайн престъпления над деца са нарастнали шест пъти

До месец септември сигналите за онлайн престъпления над деца, които са постъпили в Националния център за безопасен интернет, са над шест пъти повече спрямо сигналите за миналата година. 99% от всички оплаквания са за престъпления спрямо момичета, съобщи Антоанета Василева от Центъра за безопасен интернет. Антоанета Василева коментира на какво се дължи..

публикувано на 12.10.24 в 09:50