Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИК-Кърджали се произнася по две жалби днес

Снимка: Ива Антонова


От началото на предизборната кампания две жалби са постъпили в Районната избирателна комисия в Кърджали. Те са от една и съща политическа сила. Това съобщи председателят на РИК Кърджали Беркант Барзат. "....и двете са разпределени на членове на РИК, все още нямаме решение по тях. Днес наше заседание ще има решения и по двете жалби и двете са свързани с неправомерно поставяне на агитационни материали. Едната е свързана с община Момчилград, а именно, че в центъра на община Момчилград, в едни, т.нар. коледни къщички, които са собственост на община Момчилград, са отдадени под наем на една определена политическа сила и по тях са разлепени агиационни материали. А втората, че една определена политическа сила на витрините на Областния щаб има абревиатура на друга политическа сила, но номерът, който е поставено до тази абревиатура, е съвсем различен от абревиатурата на тази политическа сила, която е избрана за предстоящите избори.
А именно - различават се абревиатурата на партията и номерът на предстоящите парламентарни избориПо този начин гласоподавателите могат да бъдат объркани по време на изборите за кой номер да гласуват".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Първа доставка на природен газ от терминала в Александруполис

Днес се осъществява първата доставка на природен газ за България през новия терминал за втечнен газ в Александруполис. Търговската експлоатация на съоръжението е факт от 1 октомври. Страната ни е собственик на 20 процента от проекта, който разпределя доставките на синьото гориво не само за страната ни, но и за Югоизточна и Централна Европа...

публикувано на 03.10.24 в 15:34
Д-р Виктор Кирчев

Бременни жени проявяват интерес към противококлюшните ваксини

Няма завишаване на острите респираторни заболявания в област Кърджали през последните две седмици. Регистрираните случаи се движат между 23 – 25. Това каза в ефира на Радио Кърджали д-р Виктор Кирчев, директор на Регионалната здравна инспекция. Заболелите са от всички възрастови групи, уточни той и допълни, че към момента все още няма..

публикувано на 03.10.24 в 13:10

Външно министерство призова българите да напуснат незабавно Иран

Министерството на външните работи призовава българите в Иран незабавно да напуснат страната заради нарастващото напрежение в региона. От ведомството препоръчват на сънародниците ни да се придържат стриктно към инструкциите за сигурност на местните власти, редовно да се информират за обстановката, да избягват военни обекти или струпване на много..

публикувано на 03.10.24 в 11:46
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

Син посегна на родителите си в крумовградското село Ручей

За скандал и побой над роднини 32-годишен е задържан в РУ-Крумовград . Около 20,30 часа снощи е подаден сигнал за семейна свада в село Ручей, при който синът извършил физическо посегателство спрямо родителите си. След намесата на полицията,  мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано проверка по член от Наказателния..

публикувано на 03.10.24 в 11:43

Разпитват директора на Смолянския театър отново

Разпитват директора на Смолянския театър Румен Бечев отново заради схема, източила около 1 млн. лв. Той е призован да се яви повторно в полицията, н о не е задържан. Няма и повдигнато обвинение. Това заявиха от пловдивската окръжна прокуратура. Припомням, че Румен Бечев беше доведен снощи в Пловдив с полиция. Това се случи след като проверка на..

публикувано на 03.10.24 в 10:34

Проведе се безплатният предизборен диспут по радио Кърджали

По радио Кърджали се проведе безплатен диспут между представители на партии и коалиции, регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори . Седем политически партии и коалиции заявиха участие в днешния предизборен диспут на Радио Кърджали. Представители на три от тях не се явиха –  Тони Стойков от партия "Български национален съюз – НД",..

публикувано на 03.10.24 в 10:06

Проблеми с цените на петрола, ако има регионална война

Световната икономика не върви добре , затова кризата в Близкия изток може да не се отрази сериозно на пазара на петрол. Това мнение изрази пред БНР Светослав Бенчев, председател на Българската петролна и газова асоциация. По думите му, основният фактор, който ще влияе върху цените, са президентските избори в САЩ, а дотогава едва ли ще..

публикувано на 03.10.24 в 08:44