Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скариада и фолклор в Златоград

Снимка: Божидар Чолаков - Радио Кърджали



Етнографски Комплекс Златоград организира “Скариада” с традиционна скара, музика и танци на балканските народи.

Директорът на Етнографския комплекс в Златоград Александър Митушев каза, че на 19 октомври Старият град ще е изпълнен с аромата и колорита на традиционната балканска скара - българска, сръбска, турска и гръцка, а гостите ще се насладят и на пъстротата на балканския форклор.


По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Международен детски турнир в Кърджали

По случай празника на гр. Кърджали, ръководството на ПФК Арда, организира международен детски футболен турнир за "Купата на кмета".  Надпреварата ще се проведе на 20 октомври на изкуствения терен, който се намира в непосредствена близост до Арена Арда. Началото на турнира ще бъде в 9:30ч., а победителите ще получат специални награди, информират от..

публикувано на 17.10.24 в 13:20

Есенна изложба с чуждестранни художници в Кърджали

Десант на художници от чужбина по време на есенната изложба в Керимовата къща, посветена на празника на града - 21 октомври. В експозицията участват 32 картини, в стил живопис, маслени бои, абстракции, графики.  Много цвят и колорит предлагат творците в платната си, между които има и традиционни неща, на есенна тематика, но и по-малко срещани..

обновено на 17.10.24 в 12:55

Главчев: Намален миграционен натиск на българо-турската граница

Към настоящия момент обстановката на българо-турската граница е сравнително спокойна в сравнение с миналогодишната динамика. Миграционният натиск за деветте месеца на 2024 г е със 70% по-нисък, сравнен със същия период на предходната година. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев пред журналисти в Брюксел, където участва в заседанието на..

публикувано на 17.10.24 в 11:49

Милен Митев с нов мандат в БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР.  Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова. 

публикувано на 17.10.24 в 11:42
Снимката е илюстративна, архив.

Атина иска общо мигрантско решение

Атина настоява за общо европейско решение за мигрантите и е против двустранните споразумения, заяви гръцкият министър по миграцията Никос Панайотопулос. За засилен мигрантски натиск в Егейско море съобщават граничните власти. На срещата на върха на ЕС днес в Брюксел гръцкият премиер Кириакос Мицотакис ще защити позицията за общо споразумение между..

публикувано на 17.10.24 в 10:42
„Капитан Андреево“

Задържани контрабандни препарати на границата

Митническите служители задържаха 787 опаковки с общо тегло около 700 кг контрабандни препарати за растителна защита при проверка на автобус, влизащ в страната от Турция. На пункта пристига автобус с българска регистрация. В превозното средство, управлявано от български гражданин, пътуват 7 пътници и още двама шофьори на път от Турция за България...

публикувано на 17.10.24 в 10:25

Ще получим съобщение от BG-Alert

Днес (17.10.2024/ четвъртък)  ще бъде проведен отложеният национален тест на системата BG-Alert, информират от МВР. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата. Хората не трябва да се притесняват при днешното тестване на системата BG-Alert. Това обясни пред БНР..

публикувано на 17.10.24 в 08:50