Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирково е домакин на BG X Enduro Championship

За поредна година Кирково ще бъде домакин на кръг от "BG X Enduro Championship" на 2 и 3 ноември, съобщи за БТА директорът на състезанието Пламен Анев. Той добави, че за седма поредна година родопската община приема състезание от шампионата.

"При нас винаги закриваме сезона. Това е последният кръг и се надявам всичко да премине безаварийно", каза Анев.

И тази година организаторите са избрали ново ендурокрос трасе, което ще бъде силно пресечено и с голяма сложност на преминаване, включващо както естествени, така и изкуствени препятствия. Участниците ще имат възможност не само да се състезават, но и да се насладят на красотата на Родопа планина.

Състезанието ще се проведе в няколко класа: мотори Про, експерт, сеньор, стандарт, жени и джуниър. Срокът за записване е 31 октомври, а около 90 състезатели вече са заявили желанието си да участват. Освен от България, домакините очакват и участници от съседна Гърция.

Организатори на състезанието в родопската община са Крос клуб Кирково и Община Кирково, с подкрепата на Българската федерация по мотоциклетизъм.


По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Полицията в Ардино с нов началник

Със заповед на вътрешния министър за началник на РУ-Ардино е временно преназначен главен инспектор Костадин Симитчиев. Днес новият началник беше представен пред служителите в управлението от зам.-директора на ОДМВР-Кърджали комисар Стефан Караиванов. Гл. инспектор Симитчиев е в системата на МВР е от 2012 г. Последната длъжност, която е заемал преди..

публикувано на 17.10.24 в 17:25

Свикаха епизоотичната комисия в Хасково заради огнището на шарка

Областният управител на област Хасково Мехмед Атаман свика заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с регистрирано огнище на шарка по дребните преживни животни – кози и овце възникнали във ферма в с. Узунджово, община Хасково. Директорът на ОДБХ – Хасково д-р Георги Илиев запозна присъстващите, че е определена 3-километрова..

публикувано на 17.10.24 в 16:58

101-ви Алпийски полк отбеляза празника си

Днес с редица прояви, елитният 101 –ви Алпийски полк тържествено отбеляза празника си. Военното формирование е горд наследник на 21 –ви Средногорски полк , извоювал свободата на Родопите в славните боеве при връх Кавгаджик по време на Балканската война от 1912 г. Военнослужещите бяха поздравени от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян..

публикувано на 17.10.24 в 16:33

Шарка по животните в Узунджово

Кметът на хасковското село Узунджово Димитър Ничев е издал заповед, с която забранява на животновъдите от населеното място, които отглеждат кози и овце, да ги пускат извън фермите. Кметът съобщи за БТА, че забраната му е вследствие на констатирано в селото огнище на шарка по дребните преживни животни, за което Българската агенция по безопасност на..

публикувано на 17.10.24 в 15:20

Български пощи спират пратки за Иран и Ирак

От 18 октомври 2024 г., „Български пощи“ временно преустановяват приемането на всички видове пратки за Иран и Ирак, поради отменени полети на авиопревозвачите. При промяна на ситуацията, информация ще бъде публикувана на сайта на „Български пощи“. Опасенията от разширяване на конфликта в Близкия изток принудиха международните авиокомпании да отложат..

публикувано на 17.10.24 в 14:45

Есенна изложба с чуждестранни художници в Кърджали

Десант на художници от чужбина по време на есенната изложба в Керимовата къща, посветена на празника на града - 21 октомври. В експозицията участват 32 картини, в стил живопис, маслени бои, абстракции, графики.  Много цвят и колорит предлагат творците в платната си, между които има и традиционни неща, на есенна тематика, но и по-малко срещани..

обновено на 17.10.24 в 12:55

Скариада и фолклор в Златоград

Етнографски Комплекс Златоград организира “Скариада” с традиционна скара, музика и танци на балканските народи. Директорът на Етнографския комплекс в Златоград Александър Митушев каза, че на 19 октомври Старият град ще е изпълнен с аромата и колорита на традиционната балканска скара - българска, сръбска, турска и гръцка, а гостите ще се насладят..

публикувано на 17.10.24 в 12:15