Предавания

Все повече кърджалийци ходят за риба в Гърция

Риболовът в Гърция все повече се популяризира сред българските рибари, тъй като рибните видове, с които разполага Средиземно море с пъти надминават видовете обитаващи Черно море. Някои от рибите, на които може да се насладим по гръцките брегове са кефал,..

публикувано на 05.12.19 в 13:07

"След първото кафе" на 5 декември

В четвъртък, 5 декември, малко след 9 в сутрешния блок "След първото кафе" на Радио Кърджали  сме ви подготвили следните теми до 12 часа:  - Лятиф Расим е новият заместник председател на Общински съвет Кърджали. Той бе избран на предпоследната сесия за..

публикувано на 05.12.19 в 06:56
Филип Синапов

Филип Синапов представя книгата си "Гърнати - кътче от рая"

Младият изпълнител на народни песни Филип Синапов събра в книга историята, бита, културата и фолклора на село Гърнати. Първите стъпки за събиране на информация за книгата са още когато постъпва в Академията за музикално, танцово и..

публикувано на 04.12.19 в 11:30

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка Петкова, това е епизод на предаването "Вкусен следобед" от 1 декември . Празниците вече чукат на вратата и навяват представи за сняг, сън на топло покрай камината, дядо Коледа от далечна Лапландия и подаръци . И колкото и да сме..

публикувано на 02.12.19 в 08:55

Антония Макавеева представя "Родопска песен"

Фолклорна формация „Родопска песен“ участва в седмичната класация на предаването „Полет над Родопите“ с китка родопски песни -  "Димитро сино, Димитров" и  "Заборило Яне". Фолклорна формация "Родопска песен" е основана през 2016 година. В..

публикувано на 30.11.19 в 13:20
Диана Манова

Диана Манова подготвя нова песен с трио "Румен Родопски"

Диана Манова представя песента "На пук ми думай девойко" в седмичната класация на предаването „Полет над Родопите“. Преди няколко дни приключиха снимките по видеоклипа на песента. Аранжиментът на песента е дело на Илиян Димитров. По..

публикувано на 30.11.19 в 13:15

Експерти обменят опит за превенция на употребата на дрога сред младежите

Психолози и други специалисти обмениха опит и информация за добрите практики и програми, които им помагат във всекидневната работа с деца и младежи  на 13-ата Национална конференция по проблемите на превенцията на употребата на..

публикувано на 29.11.19 в 13:44

Българите масово се самолекуват, при това с антибиотици

Българите масово се самолекуват, при това с антибиотици. По данни на Агенцията по лекарствата 80% от силните медикаменти се приемат в домашни условия. Хората трупат здравна култура от интернет, а не от истински лекари, като масово търсят лек..

публикувано на 29.11.19 в 08:21

Проф. д-р Тодор Черкезов: Половите инфекции са най-честата причина за безплодие

Болестите, предавани по полов път имат голямо социално значение. Първо, защото са силно разпространени, и второ, защото засягат човека  в неговия най-активен житейски период, като се отразяват на работоспособността на хората. При недостатъчна..

публикувано на 29.11.19 в 08:05
Представителен хор при НУФИ Широка лъка

НУФИ Широка лъка – храм на българския фолклор

Националното училище за фолклорни изкуства Широка лъка е храм на фолклора на Родопите и  България. Възпитаниците на музикалното училище са посланици на българския фолклор в страната и по света. През тази година училището организира за първи път..

публикувано на 28.11.19 в 10:58

Гората.бг подарява 120 000 медоносни дръвчета на пчелари

Вчера започна кампания с подписка за щадящо пчелите селско стопанство и здравословна околна среда. Началото на Европейската гражданска инициатива "Да спасим пчелите и земеделците“ е и начало на събиране на подписи от всички заинтересовани...

публикувано на 26.11.19 в 10:20
Бърз влак София - Горна Оряховица - Варна

Пътувай с БДЖ и напиши пътепис

Разходката сред природата през почивните дни винаги е приятна, а някои любопитни туристически дестинации са лесно достъпни с влак за всеки решил да грабне раницата и да избяга за кратко от шумотевицата на големия град. БДЖ се стреми да привлече..

публикувано на 26.11.19 в 10:00

Открито за алкохолизма в Затвора в Стара Загора

В края на миналата седмица в затвора в Стара Загора се проведе открита сбирка на Анонимните алкохолици. Сбирката е част от международен семинар, организиран от организацията и от затворническите власти с ясното съзнание, че трябва да се работи..

публикувано на 25.11.19 в 17:14

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка Петкова, това е епизод на Вкусен следобед от 24 ноември - глътката свеж ефир в неделя следобед, когато си говорим за нещата от живота, както малките, като хубавото настроение, така и значимите, тези, които ни правят радостни и..

публикувано на 25.11.19 в 10:37
VI Национален фолклорен семинар организиран от сдружение „Пролетно хоро“.

Холандци и белгийци участват във фолклорен семинар за български народни танци във Велинград

Шести „шарен“ фолклорен семинар тече от вчера  във Велинград. Хореграфи, клубове и школи за изучаване на български народни хора се събират в курорта за шестото издание на националния фолклорен семинар организиран от сдружение „Пролетно..

публикувано на 23.11.19 в 16:13

Калинка Згурова: За мен ансамбъл „Пирин“ си остава първата ми любов

Калинка Згурова е родена е на 25 септември 1945 г. в село Дебелт, Бургаско. За голямата сцена я открива странджанският народен певец Сава Попсавов. Професионалният си път на певица започва в хора на ансамбъл „Пирин“ - Благоевград. След..

публикувано на 23.11.19 в 15:38
Ансамбъл Родопа - Смолян

Десетина кандидати се явиха на кастинга на ФА "Родопа"

Близо 10 човека в различни възрастови категории са се явили на кастинга за танцьори, певици, оркестранти - гъдулари и гайдари, който ансамбъл Родопа проведе на 20 ноември в Родопски драматичен театър. Четири са били певиците, които са се явили,..

публикувано на 23.11.19 в 11:00

Скоростна магистрала, жп линия и пристанище са заложени в мегапроекта "Дунав-Егея"

Мегапроектът "Дунав-Егея" се представи кърджалийската общественост. Проектът бе презентиран от Румен Марков, управител на фирмата-проектант. Целият мегапроект включва, скоростна АМ "Дунав-Егея", жп линия с високоскоростни влакове, както и изграждане на..

публикувано на 22.11.19 в 16:47
ФА Родопа - Смолян

ФА "Родопа" провежда кастинг за танцьори, певци и оркестранти

Фолклорен ансамбъл „Родопа“ провежда кастинг за танцьори – мъже и жени, за певци в народен хор и за оркестранти – гайда и гъдулка в народен оркестър. Кастингът ще се проведе днес (20.11.2019)  от 11 часа в танцова зала на Родопски драматичен..

публикувано на 20.11.19 в 07:00

„На чаршията, в чата“ с Галина Стефанова

Дали някога сте си помисляли, че свещеникът и ковачът са „двете страни на една и съща монета”? Вероятно не сте. Какво е общото между тези две „служения” на обществото, ни каза ковачът Стефан Чаков. Майсторът разкри и други тайни. Разказа за..

публикувано на 18.11.19 в 11:25