"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и най-вкусното предаване в ефира на радио Кърджали, Вкусен следобед, това е епизодът от днес, 24 май . Днес ще ви предложа да отпразнуваме заедно Деня на българската просвета и култура и на славянската..

публикувано на 24.05.20 в 18:38

Младият фолклорен изпълнител Денис Махуров готов с две нови песни за лятото

Младият изпълнител на народни песни Денис Махуров използвал дните на национална изолация, за да работи върху нови песни. През юни той ще зарадва почитателите на фолклора с две нови песни.  По тези два проекта младият изпълнител работи с оркестър 9/8 с..

публикувано на 23.05.20 в 14:10

Около 50 са участниците в ученическия конкурс за 24 май организиран от община Крумовград

С оглед на създалото се извънредно положение в страната, причинено от пандемията на коронавируса и забраната за организиране на масови мероприятия, тази година община Крумовград няма да можем да отбележим светлия празник на буквите и културата по..

публикувано на 22.05.20 в 10:35

Проф. д-р Тодор Черкезов: Пикът на COVID-19 мина, но ужасът май тепърва започва

От началото на пандемията в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" са лекувани 8 пациенти с COVID-19, като двама от тях са още в Инфекциозно отделение заяви проф. д-р Тодор Черкезов, директор на лечебното заведение: "При двама от пациентите се наложи превеждане..

публикувано на 21.05.20 в 13:39

В Момчиловци отбелязват 184 години от основаването на църквата Св.Св. Константин и Елена

В Момчиловци отбелязват църковния празник на 184-годишната църквата Св. Св. Константин и Елена.  Архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион  възглави празничната литургия в църквата Св.Св. Константин и Елена. На..

публикувано на 21.05.20 в 12:45
Виждан Мустафова

Реквием за коронавируса написа кърджалийката Виждан Мустафова

Пандемията от ковид-19 постепенно отшумява, но определено ще се помни дълго. Пандемията беше повод да се изпеят песни и да се напишат стихове. Срещаме се с кърджалийката Виждан Мустафова, която е написала стихотворение посветено на коронавируса...

публикувано на 21.05.20 в 12:17
Златоград

Къщите за гости и дюкянчетата в Златоград отварят врати

От днес в Етнографския ареален комплекс в Златоград отварят врати дюкянчета, кафенета и къщите за гости. Комплекса се е възползвал от мярката 60 на 40, но и това не е било достатъчно, за да се запазят всичките 65 души служители,  които в началото..

публикувано на 21.05.20 в 10:30

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед" , това е епизодът от тази неделя, 17 май . Желая ви два часа, прекарани хубаво в компанията на радио Кърджали . Първо ще ви разкажа за тазгодишната кампания Да преброим врабчетата,..

публикувано на 19.05.20 в 15:17

Ще отворят ли детските градини и ясли на 1 юни?

Най-големият проблем породен от коронавиурса в образователната система се оказват детските градини и ясли. Този въпрос ангажира родители, деца , възпитатели и учители, като се оказва един от най-значимите и трудни за изчистване въпроси, заяви..

публикувано на 18.05.20 в 11:45

Metallica с нова версия на класиката "Blackened"

По време на изолацията заради пандемията от COVID-19, Metallica изпълниха и записаха нова версия на ‘…And Justice for All’ класиката си - ‘Blackened’. Всеки от музикантите изпълнява парчето от дома си. Хеви-метъл титаните споделиха..

публикувано на 15.05.20 в 14:38

Пробегът за мир в Европа ще мине виртуално през Родопите

Пробегът на мира тази година преминава през България виртуално.  България посрещна виртуалната щафета официално на 11 май,като с участие на български бегачи, които са десет души, ще бъдат изминати общо за страната ни 1008 км. На 1 март 2020 г. в..

публикувано на 14.05.20 в 11:05

ГКПП Капитан Андреево постепенно нормализира броя на обработените камиони

От днес отпада извънредното положение в България. Само че това далеч не означава, че се връщаме към нормалното положение. Не толкова заради продължаващата епидемия, колкото заради новия, заместващ закон, по силата на който вече ще се налагат и отменят..

публикувано на 13.05.20 в 10:49

Ангел Момчилов: Извънредното положение се отрази негативно на съдебната система

В края на месец Април 2020 година съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обсъди как поетапно съдилищата да се върнат към нормалната си дейност. Една от първите приоритетни мерки, беше службите по призоваването отново да започнат да връчват..

публикувано на 13.05.20 в 08:00

Ръководителят на "Пъстро хоро" Алексей Настев: Липсва ни хорото

Ръководителите на танцови клубове и танцови състави досега не са навдигали глас във връзка с карантината . Може би вече е време да започнем някакви репетиции, но аз лично не възнамерявам да събирам моите хора все още, каза ръководителят на..

публикувано на 11.05.20 в 15:22

Божидар Чолаков, автор и водещ на предаването "Полет над Родопите": Магията на радиото е в гласа

В студиото на радио Кърджали, на предаването "Вкусен следобед" гостува Божидар Чолаков, редактор и водещ на предаването "Полет над Родопите ", за да си поговорим за годишнината на радио Кърджали, за страстта му към фолклора и за още по-вкусни..

публикувано на 11.05.20 в 13:58

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова, това е епизод на предаването Вкусен следобед от 10 май . Дано сте си взели малко глътка свобода след падането на карантината, но все пак ви желая това да става умно и в умерени дози . С две думи, помързелувайте си..

публикувано на 11.05.20 в 13:11

Фронтменът на група "Хоризонт" Валери Славчев: Истински обичаме радиото

Фронтменът на група Хоризонт Валери Славчев , е роден по това време, в което да слушаш радио е модерно. То довява новите гласове в рока и допринася за обогатяване на музикалната култура и вкусове на българските ценители на тази музика ...

публикувано на 10.05.20 в 18:58

Росица Генчева: Радио Кърджали е гордост за нашия град

Идва ред на поздравите за рождения ни ден на радио Кърджали. Както знаем, на всеки рожден ден, се говори за вкусни неща, най-вече за торта, но и за всичко, свързано с апетитната трапеза. Затова нямаше как да не се сетя за топкулинаря Росица..

публикувано на 10.05.20 в 18:18

Софийската филхармония поздравява Европа с нейния химн

93 оркестранти и хористи на Софийската филхармония се включиха в изпълнението на Европейския химн, като всеки един от тях записа своята част в дома си. Маестро Найден Тодоров записа своята част пред монументалния стенопис на Йоан Левиев “Човекът и..

публикувано на 08.05.20 в 20:17

Кристиан Костов: Липсват ми приятелите и публиката

“Better” е вторият сингъл от предстоящия мини албум на Кристиан Костов. Младият и талантлив изпълнител и автор на песни продължава да утвърждава музикалната си естетика с екстравагантни визуализации и отличителен глас. Песента е..

публикувано на 07.05.20 в 12:52