Силно международно участие на фолклорния фестивал за двугласно пеене в Неделино

Община Неделино е готова с празничната програма, по повод Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие, Неделино 2021 година. Тази година ще се отбележи 20-то юбилейно издание на фестивала, който ще се..

обновено на 31.07.21 в 14:50

Какво е за едно село да запази училището си?

В ардинското село Боровица посрещат с радост и с надежда предложението училището им да стане и средищно, освен защитено. В едно малко населено място училището е не само място за глъч, празници и обучение, но и то е и стожер, който гарантира селото..

публикувано на 30.07.21 в 16:07

Благовест Саръев: Арда като дебютант в евротурнирите показаха характер и мъжество

Очевидно беше и от първия мач , че отборът на Израел е класен , коментира срещата вчера между кърджалийската Арда и Апоел Беер Шева, треньорът във футболна академия Арда 1924 Благовест Саръев. Това, според него обаче може да донесе само..

публикувано на 30.07.21 в 15:34
Археологическо лято

5 гробници и над 100 монети са новите открития на "Перперикон 2021"

Археологическото лято "Перперикон 2021" продължава с пълна сила. В момента, екипът на проф. Николй Овчаров обработва сектрор на Изток от откриата преди две години епископска резиденция.  60 души до края на септември работят по специалната..

публикувано на 28.07.21 в 16:08

Който пее, зло не мисли

Лятото е в разгара си , и затова ни напомня не само календара, а и по-дългите дни, полъха на море, знойните нощи и блаженото желание за сиеста след два следобед. В това лежерно настроение, може да си говорим за красота , музика, стихове,..

публикувано на 28.07.21 в 13:11

Дип със скумрия, лазаня с рикота и торта с диня. Как се приготвят?

Какви вкусни ястия можем да си приготвим през лятото? Това са, разбира се, разядки, за да не преяждаме, които можем да използваме и като основно ястие. На второ място, ако искаме по-засищаща храна, ще посегнем към вечните фаворити на мъжете -..

публикувано на 28.07.21 в 11:51

Ел Камино: Път към просветление

И сега отново към едно приключение - към Камино Де Сантяго . Пътят Камино е известен поклоннически маршрут, мрежа от пътища към олтара на апостол Яков в катедралата „Свети Яков“ в град Сантяго де Компостела, Галисия, Испания, където според..

публикувано на 26.07.21 в 17:22

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте , в този хубав и слънчев ден, от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Това е епизодът от 25 юли, 2021 година. В първата част на предаването си говоря с нашата приятелка от Германия Петя Аргирова за някои ястия, като..

публикувано на 25.07.21 в 18:34

Детската фолклорна група към СУ „Й. Йовков“- Кърджали се върнаха със златни медали от "Орфеево изворче"

Детската фолклорна група към СУ „Й. Йовков“- Кърджали се върнаха със златни медалисти от XXI Национален детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, който се проведе на 17 и 18 юли 2021 година в гр. Стара Загора. Групата получи Диплом за присъден златен..

публикувано на 24.07.21 в 14:55

В Гела се подготвят за гайдарското надсвирване

На 31 юли и 1 август ще се състои XVIII Национален гайдарски събор на Илинденските поляни над село Гела. След една година пауза заради пандемията, организаторите са решени тази година да проведат гайдарското надсвирване. Откриването е в събота от..

публикувано на 24.07.21 в 14:55

Зам.-председателят на 46-ото Народно събрание Мукаддес Налбант: Очаквам работещ парламент

При първото заседание на 46-то Народно събрание , депутатите освен председател Ива Митева , от ИТН, избраха и шестима заместник-председатели на законодателния орган. Това са Мукаддес Налбант - от ДПС, Виктория Василева от "Има такъв народ",..

публикувано на 22.07.21 в 11:33

Георги Чепишев, ИТН: Диалогът е изключително необходим

Днес 46-ото Народно събрание провежда второто си заседание . Депутатите ще гласуват комисия, която да изработи правилника за работа на законодателния орган. Ще бъде обсъдено и създаването на няколко временни комисии. Как видя първият си работен..

публикувано на 22.07.21 в 10:52
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева: Ако има трети парламентарни избори, интересът към гласуването ще намалее драстично

Надявам се новият парламент да не започна така , както започна 45-ия парламент, заяви областният лидер на ГЕРБ и председател на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева. Според нея едно ново гласуване ще демотивира българския избирател...

публикувано на 20.07.21 в 17:49
Община Хасково

Хасково на протест: Ваксинирането срещу COVID-19 да остане доброволно

Днес от 18:30 ч. на площад "Свобода" в Хасково  ще се проведе протест от жители на града. Протестът ще бъде насочен към това ваксинирането срещу COVID-19 да остане доброволен избор на хората, заяви Габриела Милкова участник в протеста:..

публикувано на 21.07.21 в 06:00

Александър Симов: Политическото високомерие винаги избухва в лицата на тези, които го проявяват

Това, което стана след изборите на 11 юли, е един невероятно фрагментиран парламент , заяви в коментар за очакванията си към новото, 46-о Народно събрание , депутатът от БСП Александър Симов. Според него, "ИТН започва да действа по начин,..

публикувано на 20.07.21 в 16:00

Ученички от ЕГ "Христо Ботев" станаха републикански шампиони по водна топка

Възпитаничките на ЕГ "Христо Ботев" Ивана Колева и Мила Авренлиева, станаха републикански шампиони на България за възраст до 17 години. Бившите състезателки на „Арда“ от година играят за отбора на "Черноморец" , тъй като родния клуб „Арда“..

публикувано на 21.07.21 в 06:00
Пазар на животни за Курбан байрам

От 250 до 1000 лв. излиза жертвеното животно за Курбан байрам на пазара в Кърджали

Курбан Байрам е празник на жертвоприношението. С него се почита пророкът Ибрахим, който е бил готов да пожертва сина си Исмаил, за да покаже отдадеността и вярата си към Аллах.  Жертвените животни, които се колят на празника, се наричат курбани,..

публикувано на 20.07.21 в 15:46

Приключенецът Николай Нинов: Понякога чудесата сами ни намират

Третата си книга "Намерени от чудесата" - скалописи от мистична България представи в Кърджали пътешественикът Николай Нинов. А това, което го грабва на тези места е че, " Там въздухът необяснимо тежи, тишината озадачава , като населено..

публикувано на 20.07.21 в 12:22

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав и надявам се недъждовен ден от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". В първата част на предаването ще ви отведа до загадъчни места, на които човешки крак рядко стъпва, или с пътешественика Николай Нинов..

публикувано на 20.07.21 в 11:15

Подписката на кв."Байкал" вече надхвърля 750 души

Институциите си прехвърлят отговорността относно отвореното писмо на Инициативния комитет срещу презастрояването на кв. Байкал в Кърджали. Припомняме, че Община Кърджали има намерение да промени устройствения план на квартала, като позволи..

публикувано на 19.07.21 в 13:52