Снимката е илюстративна

Репортерска проверка: Третирани ли са тревните площи в Кърджали срещу кърлежи и комари?

Пръскала ли е Община Кърджали тревните площи срещу кърлежи и комари в областния град в рамките на летните месеци? Кога е последната извършена дезинсекция? И предстои ли ново пръскане? Това са въпроси, които кърджалици задават напоследък. Оказа се, че..

публикувано на 08.08.22 в 15:54
Севдалин Огнянов

Дружинци се готви за събор

Втори общоселски събор се подготвя в кирковското село Дружинци. Той ще се проведе на 20 август, събота. Инициативата е изцяло местна, доброволна и е с амбицията да се превърне в традиция.  Всъщност, тя вече е традиция, казва Севдалин Огнянов от..

публикувано на 03.08.22 в 11:22
Гайдарски събор на Илинденските поляни над с. Гела

След дни в Гела се събират гайдари от цялата страна

На 6 и 7 август на Илинденските поляни над Гела ще се проведе XIX-то гайдарско надсвирване. В събота ще се проведе гайдарското надсвирване, в което ще участват гайдари от цялата страна, а в неделя е родовата среща на родовете от Гела. Съборът е..

публикувано на 02.08.22 в 10:26
ИК

Яшар Дурмушев: Отпадните води от предприятието ми не са причина за измирането на рибата

Яшар Дурмушев, управителят на дружество "Наталия", заяви, че отпадните води от предприятието не са причина за измирането на рибата в яз. "Студен кладенец". Дурмушев бе един от задържаните вчера в хода на специализирана операция на сектор..

публикувано на 26.07.22 в 14:26

Цените на нощувките по Южното Черноморие са скочили средно с около 30%

Цените на нощувките по Южното Черноморие са скочили средно с около 30%, спрямо миналата година. Това каза за Радио Кърджали журналистът от Бургас Мануела Янева:  "Нощувка в по-малък семеен хотел, бунгало или квартира вече струва между 25 и 30 лв.,..

публикувано на 25.07.22 в 14:20
Давулджията Рамадан буди хората преди изгрев от 26 години

На гости в чернооченското село Комунига за Рамазан байрам

Цветен и изпълнен с традиции е празникът Рамазан байрам в чернооченското село Комунига. Екипът ни гостува по покана на кмета Бахри Хашимов в предходния ден, наречен анифе или арифе. Разказваме за подготовката за посрещането на този важен за..

публикувано на 23.07.22 в 11:44

Момчилград кани на опушено чеверме

За първи път ще се проведат Дни на опушеното чеверме в Момчилград. Събитието ще е на 29 и 30 юли. „То е в културния календар по повод традиционната международна среща на момчилградчани под надслов „Момчилград винаги в сърцето ни“, съобщи..

публикувано на 23.07.22 в 10:35

Проучват археологическия комплекс при село Татул

Тракийското светилище е само е един от елементите на недвижимата културна ценност при село Татул. Това припомни Даниела Коджаманова, директор на Регионалния исторически музей в Кърджали по повод предстоящото възобновяване след десетгодишно прекъсване..

публикувано на 23.07.22 в 10:26

Крис Корнел, гласът на едно поколение

Днес ако беше жив, роклегендата Крис Корнел щеше да има рожден ден /20 юли 1964 г.,-17 май, 2017 г./. Вместо това преди няколко години, по време на сценична изява в Детройт, след като изпя песен за самоубийството, Крис Корнел се присъедини към небесния..

обновено на 21.07.22 в 14:21
Галина Кръстева, снимка, личен архив

Галина Кръстева: Искам хората да не съжаляват, а да състрадават на децата с увреждания

Началният учител Галина Кръстева от Ивайловград дарява средствата от своя книга с поезия на Д невния център за деца с увреждания. Галина завършва бакалавърска степен по специална педагогика , и започва работа с деца аутисти и със синдром на..

публикувано на 21.07.22 в 11:25

Голям интерес към курса по китайски език в Момчиловци

След няколко годишно прекъсване, заради пандемията от COVID-19 в Момчиловци ще се проведе курс по китайски език. Тази година интересът е голям, казва кметът Сийка Суркова. Участници има чак от Русе, София и други градове на страната. Курсовете се..

публикувано на 20.07.22 в 12:26
Димитър Григоров, инициатор на гражданската подписка за отваряне на общинския басейн

Внесоха подписката за басейна в Кърджали. Само трима дойдоха за подкрепа (ОБНОВЕНА)

Едва трима кърджалийци дойдоха пред община Кърджали днес, за да подкрепят Димитър Григоров, когато внася подписката за отварянето на открития плувен басейн в Кърджали в общинската администрация. Младият мъж е лицето на инициативата, която събра..

публикувано на 20.07.22 в 12:01

От септември Синя зона и в Смолян

„Синя зона“ ще заработи от септември в Смолян. Платеното паркиране ще обхване само централната градска част около административните сгради и пешеходната зона по бул. България. Платените паркоместа ще са около 400. Смолян е последния областен..

публикувано на 20.07.22 в 11:35

В Черничево правят курбан на Илинден

Илинден в България е денят, в който се почита Свети пророк Илия, отебелязва се на 20 юли. Днес в крумовградското село Черничево се прави курбан по този повод. Той ще бъде на параклиса "Свети Илия" в горната махала, над ресторанта. Организатор е Любомир..

публикувано на 20.07.22 в 11:10

Област Кърджали влиза в екстремален индекс от oпасност на пожари

Пожарникарите имат професионален празник днес - в деня на свети пророк Илия, техен небесен закрилник и покровител. По традиция и тази година ще бъде отслужен молебен в параклис Свети Пророк Илия и ще бъде раздаден курбан за здраве. В дена на..

публикувано на 20.07.22 в 09:55

Как да общуваме с нарциси и манипулатори?

Как да стигаме до нашите базисни вярвания , интроекти, присъстващи в характеровите ни травми? С телесна психотерапия, с метода падаща стрела, с анализ. Една добра насока е да минем процес на психотерапия, не защото трябва, а защото е ценен този..

публикувано на 19.07.22 в 11:18

Педагози и родители протестираха пред ДГ "Максим Горки"

Педагози и родители на деца, посещаващи ДГ "Максим Горки" протестираха днес срещу временно изпълняващият длъжността директор Поля Стайкова. Те са входирали жалби в Община Кърджали, прикрепени с подписки, както от персонала, така и от родители. Ето какво..

публикувано на 18.07.22 в 16:12
акад. Крум Георгиев

Академик Крум Георгиев посети родния Кърджали и направи дарение на дискове с детски песни

Фолклористът академик Крум Георгиев посети родния си град Кърджали, за да направи дарение - компакт дискове с детски песни, по негови текст и музика. Единият диск е предназначен за деца в детска градина – „Песнички, хорца и забавалки за дечицата..

публикувано на 14.07.22 в 11:20

Лятна академия за музикален театър се провежда в Момчиловци

Момчиловци е домакин на лятна академия за музикален театър от 11 до 16 юли. Родопското село е домакин за втори път. Участниците се обучават в три дисциплини – пеене, актьорство и танци. Работи се по откъси по известни мюзикъли, които ще бъдат..

публикувано на 14.07.22 в 10:30

Янка Николова: Хората с увреден слух много трудно си намират работа в Кърджали

Днес се отбелязват 88 години от създаването на Съюза на глухите в България. В териториалната организация в Кърджали членуват 34 души с увреден слух.  Янка Николова от Съюза на глухите в Кърджали коментира за Радио Кърджали: "Хората с увреден слух..

публикувано на 12.07.22 в 15:33