Кърджалийка спаси женски таралеж от кучета

На фона на стремежа да излезем сред природата, се сещаме и за някои нейни обитатели. Едно от най-симпатичните малки животинчета, които може да срещнете в парка докато тичате, в гората или дори залутано в градска среда, е таралежа. Таралежите са..

публикувано на 02.08.20 в 17:40

Мораториум върху продажбата на детските площадки и техен Регистър с електронно приложение предлагат от ГЕРБ Кърджали

Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в Кърджали ще предложат на предстоящата сесия, която е на 29 юли, да се наложи мораториум върху продажбата на имоти-общинска собственост на територията на община Кърджали, върху които са монтирани / поставени/..

публикувано на 28.07.20 в 10:30

Алкалната диета не е никак безобидна

В някои среди стана популярно така нареченото алкално хранене . Според специалисти, то намалява киселинността в тялото и така ни избавя от много здравни рискове. И безспорно алкалните храни като авокадо, лимон, грейпфрут, зеленолистни..

публикувано на 27.07.20 в 16:57

Кърджалийци влизат в ролята на художници на чаша вино

Кърджалийски клуб ни предлага бягство от реалността, а инициативата е повече от любопитна - "Рисуване и вино". Така може да откриете артистичната си същност - само с бяло платно, бои и чаша хубаво вино. Остава да се забавлявате и да..

публикувано на 27.07.20 в 09:30

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, бъдете с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед" и в този слънчев летен ден, на 90 мегахерца . Отпуснете се удобно и се подгответе за два часа, прекарани в добра компания, красива музика и вкусни кулинарни предложения. И така. В..

публикувано на 26.07.20 в 21:51

Борис Коцаков записа песен на македонската певица Васка Илиева

Македонсият певец Борис Коцаков с нова песен – „Жалба по Македония“. Това е гурбетчийска песен от Вардарска Македония. Песента е записана още преди Нова година, но реализирането на клипа се забави, заради ковидпандемията, разказва в предаването „Полет..

публикувано на 25.07.20 в 16:04

Деца от Мадан представиха достойно родопската фолклорна област на "Орфеево изворче"

Деца с фолклорни дарби от Мадан се представиха в Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ в Стара Загора. Пет момичета от класа на вокалният педагог Бистра Панджилова, която преподава пеене към НЧ „Иван Вазов“ в града на миньора..

публикувано на 25.07.20 в 14:45
Юксела Милева - Юкси

Юкси Милева от с. Равнината записа нова песен

„Дощеро, моя майчина“ е втората записана песен на младата изпълнителка на Юксела Милева или както я знаят повечето Юкси. Аранжиментът на песента е на Янко Милев. Песента има заснет видеоклип, кадрите са заснети в село Равнината. Родопчанката е на..

публикувано на 25.07.20 в 14:40

Любо Киров с музикална разходка в 4 епохи

Любо Киров разкрива музикалните си пристрастия в един по-различен проект, озаглавен „Ти можеш“. Песента е шести сингъл от последния му албум  „Както преди“. Любо, разбира се, е автор на текста към „Ти можеш“, а по музиката и..

публикувано на 23.07.20 в 10:12
Надежда Ангелова от СУ

Малката Надежда Ангелова със златен медал от фолклорния конкурс "Орфеево изворче"

В Стара Загора се проведе Двадесето юбилейно издание на Националния детски фолклорен конкурс "Орфеево изворче". Предвид ковидпандемията фестивалът се проведе само за индивидуални изпълнители - инструменталисти и певци в пет възрастови групи. В конкурса..

публикувано на 22.07.20 в 17:00

Възможно е Борисов да поиска вот на доверие

Очаквам след като мина вота на недоверие, министър председателят да поиска вот на доверие, с което да се подиграе на опозицията. Това коментира в сутрешния блок на Радио Кърджали Стоян Тодоров, общественик и журналист за протестите в столицата. И..

публикувано на 21.07.20 в 13:18

Д-р Мухтаров: „Паразитни болести в гастроентерологията“ представя най-съвременните данни за над 40 паразитни заболявания

От печат излезе монографията „Паразитни болести в гастроентерологията“ от доц. д-р Виолина Боева-Бангьозова, д-р Марин Мухтаров, д-р Марлена Панайотова и Петя Драгомирова. Книгата е първото самостоятелно издание у нас, в което подробно се разглеждат..

публикувано на 20.07.20 в 16:29

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав слънчев де н, от мен, Радка Петкова, водеща на авторското предаване "Вкусен следобед". Това е епизодът от 19 юли - два часа, изпълнени с полезни съвети от хора със стил, затрогващи истории, очарователни гръцки рецепти и хубава..

публикувано на 20.07.20 в 12:44
Денис Махуров и орк.

Младият изпълнител от Рудозем Денис Махуров записа нова песен

Младият възпитаник на НУФИ Широка лъка Денис Махуров представи на любителите на фолклора сватбарскта песен „Пукни са, тресни“. Родопската песен е записана с гоцеделчевския оркестър „9/8-ми“ с ръководител Димитър Георгиев. Към песента има заснет и..

публикувано на 18.07.20 в 17:06

ТК "Родопски кристал" се завърна с отличия от "Евро фолк - Черно море 2020"

Танцов клуб „Родопски кристал” към НЧ „Иван Вазов - 1999” – гр. Мадан взе участие в XVI Фолклорен фестивал „Евро фолк – Черно море 2020” в гр. Китен. Фолклорният фестивал “Евро фолк – Черно море” се провежда в рамките на пет конкурсни дни и вечерни..

публикувано на 18.07.20 в 15:32

Росица Пейчева с три нови летни записа на песни

От няколко дни почитателите на фолклора се радват на песента „Сите девойчиня“, която  Росица Пейчева предложи на своите фенове. Песента е стара, позната, от  македонската фолклорна област. Самата изпълнителка казва, че предпочита автентичните..

публикувано на 18.07.20 в 14:45

Никола Чанев: И Съдът е на мнение, че повишаването на местните данъци и такси няма да подобри живота на кърджалийци

Административният съд в Кърджали се произнесе в полза на областния управител и с решение от 10 юли т.г. отхвърли увеличението на такса битови отпадъци (ТБО) за 2020 г. Никола Чанев обжалва решението на ОбС от 23 декември 2019 г за вдигане на такса..

публикувано на 17.07.20 в 14:22

Кърджали се включи с около 40 души в подкрепа на протестиращите в столицата

Около 40 души се събраха пред Паметника на Васил Левски в центъра на Кърджали, за да подкрепят исканията на протестиращите в столицата, а именно оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.  Репортери на Радио Кърджали бяха там, за да..

публикувано на 16.07.20 в 13:31

Всяка жена си е малко или много вещица

Идват големите летни горещини, а с тях се подсещаме за билките и за сборищата , в които по поляните се събират жени. В тази връзка защо да не си поговорим за летните вещиц и. Вещиците като митични същества присъстват в словото на всички народи...

публикувано на 14.07.20 в 18:46

Фехти Нури за сватбите: Ще направим всичко възможно, за да спазваме противоепидемичните мерки

Министерството на здравеопазването (МЗ) отворя отново нощните заведения, които преди дни бяха затворени за посещение на закрито. Груповите събития като сватби, кръщенета и семейни събирания също се разрешават при спазване на утвърдените от..

публикувано на 13.07.20 в 17:07