"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен, Радка Петкова и най-цветното предаване на радио Кърджали, "Вкусен следобед" . В навечерието на най-женския ден, 8 март, Ви представям две дами, които претворяват красотата и усещането си за уют и вкус към живота в..

публикувано на 07.03.21 в 18:31

Каква пенсия ни очаква от допълнителното осигуряване?

Темата за втората пенсия е изключително актуална и от тук нататък ще става още по-актуална. От септември месец първите, които ще получат допълнителна пенсия от частните пенсионни фондове са жените родени след 1960г. Причината да има два..

публикувано на 04.03.21 в 04:00

Ще улесни ли „Зеленият паспорт“ пътуването на ваксинираните срещу COVID-19?

С цел улеснение при преминаването на граници за имунизираните през летния туристически сезон се подготвя подготвя въвеждането на „зелен паспорт” от Европейската комисия. Предвижда се той да съдържа информация, както за ваксинираните, така и..

публикувано на 04.03.21 в 04:00

Нарушават ли правата ни ваксинационните паспорти?

Докато кризата с COVID-19 предизвиква хаос по целия свят, евролидерите обмислят въвеждането на паспорти за имунитет, за да стане ясно кой е имунизиран срещу коронавирусна инфекция. Ваксинационните паспорти може да станат факт до началото на..

публикувано на 04.03.21 в 04:00

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен , Радка Петкова и най-цветното предаване на радио Кърджали, "Вкусен следобед". И днес ще ви поведа на кулинарно пътешествие, този път до Момчиловци и Триград , където приготвят вкусния пататник, ястие само с..

публикувано на 02.03.21 в 12:19
Тодор Пичуров - Пичура

За 100-годишнината от рождението на Тодор Пичуров откриват барелеф в родното Момчиловци

В родопското село Момчиловци има традиция, която датира от преди 20 години, 50-годишните юбиляри от селото да правят и да оставят дар за селото. Тази година набор 1971 са решили да издигнат паметна плоча на музиканта Тодор Пичуров – Пичура...

публикувано на 27.02.21 в 16:39
Юлия Чортленева

Юлия Чортленева: Децата от малките населени места не се различават от тези в големите градове

Учениците от 10 а клас на СУ "Христо Смирненски" в Черноочене и техният преподавател по история Юлия Чортленева изработват визитна картичка на своето училище. Презентацията е по спечелен от тях проект, финансиран от Фондация "Софийска платформа"...

публикувано на 26.02.21 в 16:34

Хоумофисът - свобода или затвор?

Спрямо 2019 година се наблюдава огромно увеличение на работещите от вкъщи. Ако през 2019 г. на ниво ЕС, те са били 5%, а за България едва 0,5%, в момента на европейско ниво работещите дистанционно достигат 37 %, а в България почти 30%. Причината,..

публикувано на 23.02.21 в 12:25

Болестта на Хашимото: Кого засяга и какви са симптомите

Тиреоидитът на Хашимото е автоимунно заболяване, при което някои от белтъците на щитовидната жлеза се разпознават като чужди от имунната система.  С времето, имунитетът на болния престава да разпознава собствените му тъкани и органи и ги..

публикувано на 24.02.21 в 05:00
Живодар Терзиев

Живодар Терзиев: Цените на горивата ще спрат да растат най-рано през март

Скок в цените на петрола през първите месеци на годината отбелязаха световните борси. Цената на горивата у нас също тръгна нагоре. Само в рамките на месец най- масовото гориво А-95 е скочило между 6 и 10 стотинки.  Според част от..

публикувано на 24.02.21 в 05:00
Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: Настъпва времето на високотехнологичната постковид икономика

Cпoрeд Cвeтoвнaтa бaнкa (CБ) ce oчaквa глoбaлнaтa икoнoмикa дa нaрacнe c 4% прeз тaзи гoдинa, при уcлoвиe чe вaкcинитe ce лaнcирaт ширoкo. CБ прeдупрeждaвa, чe aкo cлучaитe нa зaрaзявaнe прoдължaт дa ce уcкoрявaт и вaкcинирaнeтo ce зaбaви,..

публикувано на 24.02.21 в 05:00

Европейската комисия забранява част от боите за татуировки

Идва ли краят на цветните татуировки? Може ли животът без татуси да се превърне в реалност? Европейската комисия налага забрана на вредните химикали в мастилото за татуировки, включително два широко използвани сини и зелени пигмента.Ограниченията за..

публикувано на 24.02.21 в 05:00

Никола Чанев: Все още не можем да избираме ваксина, но всички са ефикасни

От днес общопрактикуващите лекари вече могат да поставят ваксина на първите записани пациенти. Над 1000 са доставените на личните лекари ваксини и те са достатъчни за първоначално записалите се при джипитата. Това съобщи областният управител Никола..

публикувано на 22.02.21 в 18:13

Увеличват се т. нар. дела за маски

123 са образуваните досъдебни производства за нарушаване на мерките срещу COVID-19 в пандемичната 2020-та година в област Кърджали.  Това отчете Окръжната прокуратура в годишния си доклад.  Най-много са били делата в териториалния обхват на..

публикувано на 22.02.21 в 14:01
инж. Митко Синабов

Лошо строителство и горене на отпадъци палят комини

Строителни неизправности, спестяване на материали и труд, както и неправилна експлоатация - самоволни реконструкции в жилищата и горенето на отпадъци, често водят до запалване на комините. Това са констатациите на експерти. В последните години случаите на..

публикувано на 21.02.21 в 13:51
Оставянето на капачките до

Председателят на ОСНВ: Моля, поставяйте капачките в "сърцето"

В Кърджали вече има пункт, където могат да бъдат предавани капачките, събирани по кампанията "Капачки за бъдеще". Пунктът е в кв. "Гледка", съобщи председателят на Общинския съвет по наркотични вещества  д-р Сезгин Бекир. Миналата година за Деня на..

публикувано на 21.02.21 в 13:09

Радослав Милев сигнализира общината за проблеми на спортната зала над закриятия басейн

Общинският съветник Радослав Милев от Демократична България внесе питане в община Кърджали относно състоянието на спортната зала над закрития плувен басей. Той публикува и снимки в социалните мрежи. В залата се е появила влага и теч от покрива, а..

публикувано на 18.02.21 в 16:07

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен, Радка Петкова и най-цветното предаване на радио Кърджали, "Вкусен следобед".  На този снежен 14 февруари, посрещнете двата празника - и на любовта, и на виното , в компанията на любими хора и с чаша вино в ръка ...

публикувано на 15.02.21 в 12:32

Все повече хората се самоексплоатират, за да задържат работното си място

Пo врeмe нa лoкдaунa неусетно хората станаха жeртви на  своите тeлeфoни, имeйли и кoмпютри. Според проучване всеки трети е работил от вкъщи през това време, като разбира се това доведе до опазлването на живота на мнозна. Работата от..

публикувано на 15.02.21 в 08:30

При COVID-19 инфекцията в кръвоносната система е различна

Увреждането на кръвоносната система прави различна инфекцията от коронавируса, обясни в ангиологът д-р Анелия Пеева. Усложненията засягат малките кръвоносни съдове и артериите, добави тя. Има достатьчно проучвания на световно ниво и..

публикувано на 15.02.21 в 06:37