Предавания

"Ще има ли Коледа?" е новият спектакъл за голяма сцена на театъра в Кърджали

"Ще има ли Коледа?" е спектакълът за деца, който театъра в Кърджали поставя на голяма сцена. Автор на коледната приказка е  Русалина Майналовска, а режисьор е Атанас Атанасов, който за пореден път прави подобен мащабен проект. В него участват, освен..

публикувано на 13.12.19 в 14:10

4Magic: Всеки може да направи своя Вселена от чувства и емоции

Четири цветни момичета, всяко от тях с различна магия в себе си, достатъчна, за да създаде приятно объркване навсякъде , където се появят. Това са  Елия, Никол, Валентина и Елеонора или дамския квартет  4Magic.  Последно, те пуснаха видео към третия си..

публикувано на 12.12.19 в 11:55

Български журналисти отбелязват година от атентата в Страсбург

Близо 13 са атентатите в Европа за последните 3 години. В началото на тази година в Париж беше представено изследване на тероризма в Европейския съюз, публикувано по инициатива на испанската европейска депутатка Майке Пагасауртундуа...

публикувано на 12.12.19 в 11:32

Лайф коуч Иван Мирчев: Някои хора търсят преживявания, други материални подаръци

Всичко, което искам за Коледа, си ти, се пее в популярната песен на Марая Кери, станала световен мегахит и един от символите на светлия празник. Но осветлява ли християнската Коледа всеки дом и всяко сърце . Или, както в прочутата повест..

публикувано на 10.12.19 в 17:28

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка Петкова и епизодът на предаването "Вкусен следобед" от тази неделя по мързеливо врем е, когато си почиваме с пълна сила. Почиваме , освен ако не сме заседнали пред компютъра или пред телевизора, защото почивка, в която..

публикувано на 08.12.19 в 18:26

Илия Луков отбелязва четвърт век на сцена с нов албум и концерт

На 6 декември един от най-обичаните български народни изпълнители и създатели на песни с фолклорно звучене Илия Луков издаде нов албум “25 години с песните на Илия Луков”. Заглавието излиза по повод 25 години концертна дейност на любимия на..

публикувано на 07.12.19 в 15:39

Денис Махуров представя новата си песен "За пустите пари"

Денис Махуров е на 20 години, роден Рудозем, но живе в Гоце Делчев. През 2018 година завършва Националното училище за фолклорни изкуства Широка лъка. Веднага след завършването си младият изпълнител започва да работи по създаването на..

публикувано на 07.12.19 в 13:10

8 декември - история на студентския празник

Наближава студентския празник 8 декември, но малцина от студентите знаят защо техният ден е точно на тази дата. Историята на студентския празник в България започва преди 111 години. На 8 декември през 1903 г. за първи път е отбелязан празникът..

публикувано на 06.12.19 в 10:51

Все повече кърджалийци ходят за риба в Гърция

Риболовът в Гърция все повече се популяризира сред българските рибари, тъй като рибните видове, с които разполага Средиземно море с пъти надминават видовете обитаващи Черно море. Някои от рибите, на които може да се насладим по гръцките брегове са кефал,..

публикувано на 05.12.19 в 13:07

"След първото кафе" на 5 декември

В четвъртък, 5 декември, малко след 9 в сутрешния блок "След първото кафе" на Радио Кърджали  сме ви подготвили следните теми до 12 часа:  - Лятиф Расим е новият заместник председател на Общински съвет Кърджали. Той бе избран на предпоследната сесия за..

публикувано на 05.12.19 в 06:56
Филип Синапов

Филип Синапов представя книгата си "Гърнати - кътче от рая"

Младият изпълнител на народни песни Филип Синапов събра в книга историята, бита, културата и фолклора на село Гърнати. Първите стъпки за събиране на информация за книгата са още когато постъпва в Академията за музикално, танцово и..

публикувано на 04.12.19 в 11:30

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка Петкова, това е епизод на предаването "Вкусен следобед" от 1 декември . Празниците вече чукат на вратата и навяват представи за сняг, сън на топло покрай камината, дядо Коледа от далечна Лапландия и подаръци . И колкото и да сме..

публикувано на 02.12.19 в 08:55

Антония Макавеева представя "Родопска песен"

Фолклорна формация „Родопска песен“ участва в седмичната класация на предаването „Полет над Родопите“ с китка родопски песни -  "Димитро сино, Димитров" и  "Заборило Яне". Фолклорна формация "Родопска песен" е основана през 2016 година. В..

публикувано на 30.11.19 в 13:20
Диана Манова

Диана Манова подготвя нова песен с трио "Румен Родопски"

Диана Манова представя песента "На пук ми думай девойко" в седмичната класация на предаването „Полет над Родопите“. Преди няколко дни приключиха снимките по видеоклипа на песента. Аранжиментът на песента е дело на Илиян Димитров. По..

публикувано на 30.11.19 в 13:15

Експерти обменят опит за превенция на употребата на дрога сред младежите

Психолози и други специалисти обмениха опит и информация за добрите практики и програми, които им помагат във всекидневната работа с деца и младежи  на 13-ата Национална конференция по проблемите на превенцията на употребата на..

публикувано на 29.11.19 в 13:44

Българите масово се самолекуват, при това с антибиотици

Българите масово се самолекуват, при това с антибиотици. По данни на Агенцията по лекарствата 80% от силните медикаменти се приемат в домашни условия. Хората трупат здравна култура от интернет, а не от истински лекари, като масово търсят лек..

публикувано на 29.11.19 в 08:21

Проф. д-р Тодор Черкезов: Половите инфекции са най-честата причина за безплодие

Болестите, предавани по полов път имат голямо социално значение. Първо, защото са силно разпространени, и второ, защото засягат човека  в неговия най-активен житейски период, като се отразяват на работоспособността на хората. При недостатъчна..

публикувано на 29.11.19 в 08:05
Представителен хор при НУФИ Широка лъка

НУФИ Широка лъка – храм на българския фолклор

Националното училище за фолклорни изкуства Широка лъка е храм на фолклора на Родопите и  България. Възпитаниците на музикалното училище са посланици на българския фолклор в страната и по света. През тази година училището организира за първи път..

публикувано на 28.11.19 в 10:58

Гората.бг подарява 120 000 медоносни дръвчета на пчелари

Вчера започна кампания с подписка за щадящо пчелите селско стопанство и здравословна околна среда. Началото на Европейската гражданска инициатива "Да спасим пчелите и земеделците“ е и начало на събиране на подписи от всички заинтересовани...

публикувано на 26.11.19 в 10:20
Бърз влак София - Горна Оряховица - Варна

Пътувай с БДЖ и напиши пътепис

Разходката сред природата през почивните дни винаги е приятна, а някои любопитни туристически дестинации са лесно достъпни с влак за всеки решил да грабне раницата и да избяга за кратко от шумотевицата на големия град. БДЖ се стреми да привлече..

публикувано на 26.11.19 в 10:00