Кой е Джулиън и защо се смее?

Julian's Laughter
Снимка: Личен архив

"Julian's Laughter" (Смехът на Джулиън) е най-новата група на Славин Славчев


В предаването "Джем сешън" Славин Славчев представи най-новия си музикален проект, а слушателите на Радио Варна първи чуха дебютния сингъл "Lost". Оказа се, че това е група, която е "узрявала" няколко години. Песните, които сега работят, включително и първия сингъл, са отлежавали и са чакали раждането на... Джулиън. Четиримата бащи на групата Милослав Петров (клавишни), Тихомир Василев (китара), Николай Николаев (барабани) и Славин Славчев (вокали и бас китара), възраждат своята авторска музика с ново име, звук и визия. 

Това, което се случва в момента, е мое ново превъплъщение и е дебют на нов проект. Нещо, което досега не съм правил, с което много се гордея и съм много въодушевен, понеже искахме да го направим от доста време с момчетата. Те са ми безкрайно близки приятели, много силно се допълваме, балансираме пълноценно, което е много важно в една група. Нямаме търпение да направим и другите песни, които стоят и чакат, просто ще стане на малко по-късен етап. В края на другия месец ще запишем поне още две-три неща, които ще излязат предполагам до края на годината. Имаме вече програма - тя включва основно тази музика, която имаме от три-четири години насам. Малко по-различен прочит - и звук, и визия - сме придали, но основата е музиката, която имаме оттогава, разказа Славин Славчев.

Julian's LaughterКой е Джулиън?

И ние се питаме кой е Джулиън, името дойде като идея от Милослав. Той самият нямаше идея кой е Джулиън и защо се смее. Интересното е, че тепърва Джулиън придобива може би някакъв събирателен образ от всякакви характеристики на личностите ни. Точно заради тази мистика името ни харесва, и заради това, че ни освобождава да творим в какъвто стил искаме, не е задължаващо име, което да предопределя стилова насоченост. Джулиън може да се смее от радост, може да се смее, защото му се плаче и няма друг избор, а може да сме смее и от дяволитост... Дори така се обръщаме и към последователите на нашата страницата във Фейсбук, тоест от името на Джулиън, а не от наше име. Той има свой собствен живот, който тепърва ще си проличи какъв е. 

Тоест Джулиън има четирима бащи...

Нещо такова, да. Съвкупност от нас.

В какъв стил ще го възпитавате?

Засега е модерен alternative/art rock с най-различни нюанси, но основната насоченост е тази.

Той в момента расте в България, но пък говори английски. Само на английски ли ще правите песни?

Просто така се случва музиката досега. Не е съзнателно, нарочно решение. По-удобно ни е в повечето случаи да пишем на английски или поне Милослав, понеже той е автор на по-голямата част от текстовете. Аз имам заслуга в един-два, но нещата засега са на английски, не искаме да се ограничаваме териториално, искаме да стигнем до колкото се може повече хора.

Julian's LaughterДебютната ви песен е „Lost”…

Понякога в живота си се чувстваме изгубени по най-различни причини - било то защото нямаме идея какво да правим с живота си, или нещо се е случило и ни е изкарало от познатия коловоз. А видеото го заснехме с Bashmotion и е експеримент, в който свирим песента на живо около шест часа почти без да прекъсваме. Идеята беше да уловим емоциите, които преживяването би изкарало от нас. И по този начин може би е станало малко по-интимно, по-интересно, по-емоционално натоварено. Надяваме се да допадне и на слушателите, и зрителите. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Режисьорът Галин Стоев: Декомплексираният простак е модел в йерархията на българското общество

Галин Стоев е европейски театрален режисьор, известен с чувствителния си подход при работата с актьорите и интереса към съвременната драма. Получавал е множество театрални награди както в България, така и по света. Работи с Comedie Francaise, Theatre nationale da la Colline, BAFF theatre в Антверпен и много други. От началото на..

публикувано на 27.08.18 в 13:15

Георги Чакъров за тайните на троянската керамика

Грънчарството е един от най-древните занаяти в света. Керамиката е един от най-старите художествени занаяти в българските земи. Глинените изделия служели в сватбените и погребалните ритуали, задоволявали и ежедневните битови нужди. Характерни за троянската керамика са шарките, изобразяващи битови мотиви, елементи на народното облекло и природата. В..

публикувано на 02.05.18 в 11:00

SMOKIE се готвят за концерта във Варна

Концерт на SMOKIE в България – вече не звучи като изненада. Но всеки път, когато легендарните британци посетят страната ни, залите са пълни, а публиката пее с пълно гърло незабравимите хитове на групата. За първи път SMOKIE правят концерт във Варна през далечната вече 1981 година. Близо 40 години по-късно варненската публика отново ще се..

обновено на 08.02.18 в 07:49
Атанас Липчев

Спомен за Атанас Липчев

67 години от рождението и 8 години от смъртта на знакова за Варна личност отбелязваме днес – писателят романист Атанас Липчев. Работил като учител, през 1981 става редактор на Икономическия университет. Първата му книга – сборникът с разкази "Вълча любов", излиза пет години по-късно. Дотогава книгата е връщана 4 пъти от варненското..

публикувано на 06.02.18 в 12:50

Добруджанският певец Иван Георгиев - около него слънчице грее...

Винаги, когато съм го слушала, тогава и сега, си представям слънчице - красиво, меко, топло.  - думите са на народната певица Галина Дурмушлийска , с която разговарях в предаването "Съботна трапеза" . А повод за нашата радиосреща беше датата 29 ноември, тогава се навърши четвърт век откакто добруджанският певец Иван Георгиев не е между нас...

обновено на 12.12.17 в 23:06
Димитър Гугов

Гъдуларят Димитър Гугов: Да вдигаме най-много шум с възможно най-много струни!

"На мен ми се свири рок с Вас!" - така започва историята на една етно-рок група, в която свирят българин, монголец и французин. "Варварските цигулки" (Violons Barbares) е една от най-успешните етно формации в Европа - рожба на гъдуларя Димитър Гугов . Буйни къдрави коси, малко развален вече български, широка усмивка и широки хоризонти на..

обновено на 28.11.17 в 14:21

Музикантът Йордан Данев: Винаги има поне още едно решение, което е по-добро

Йордан Данев е от музикантите, които работят тихо, без излишен шум около себе си, но системно и целенасочено, и с интересни идеи. Не е фен на станалото задължително, като че ли, "фейсбук говорене" и това донякъде го "скрива" сред изобилието от музикална продукция. И въпреки че е акордеонист с дългогодишен корепетиторски стаж, в последните години все..

обновено на 15.11.17 в 16:44