Джем сешън

СнимкаМузикалното предаване "Джем сешън" се излъчва всеки делничен ден в ефира на Радио Варна от 12.30 до 14.00 часа.

Водещи:  Милица Панайотова, Добромир Мързов, Кристиян Неделчев, Петър Венков, Христо Николов, Кремена Георгиева


Маги Алексиева - Mey представя два сингъла от предстощия си албум

Вокалистката Маги Алексиева – Mey е готова с новия си албум, който очакваме да излезе в края на този месец със заглавие „ Lost and found ”. В него участват пианистът Мирослав Турийск и, басистът Тома Кордоли и като автори, барабанистът..

обновено на 02.04.21 в 19:51

Gogin подготвя мини албум с песни, обединени от времето

Вече пет години певецът Gogin е на музикалната сцена. От тогава заедно с други музиканти изнасят акустични лайв концерти.   Впоследствие записва и авторски песни, които определя като „истории, облечени в музика”. В предаването..

публикувано на 26.02.21 в 13:39

Пародийни образи на БГ звезди в най-новата песен на Димитър Стафидов

„Риалити звезда“ е първият сингъл на младия режисьор и изпълнител, който открива летния сезон с намигване към „кандидат-звездите“ на българската сцена. С този проект изпълнителят за първи път решава да влезе по-”сериозно” с ролята и на изпълнител,..

обновено на 25.06.20 в 11:36
The Swingles и The King's Singers

London A Cappella Festival с двоен коктейл за акапелните маниаци

London A Cappella Festival продължава да бъде притегателен център за акапелните маниаци от цяла Европа. Тазгодишното единайсето издание на един от най-престижните форуми за акапелна музика се състоя на 24 и 25 януари. Програмата този..

обновено на 07.02.20 в 13:58

Александър Георгиев - A.L.E.K.S: Музиката е един необятен свят, който знам, че ще продължавам да търся

Александър Георгиев - Aleks е на 19 години. Роден е в Пловдив, откъдето започва и музикалният му път. Първоначално пее във вокална група „Пеещите котенца”, а след това и в Нов музикален център. Явявява се на конкурси, печели награди...

обновено на 29.08.19 в 06:18

Силвия Такворян представя новия си сингъл "Your Loving Wind"

Силвия Такворян е един от артистите на варненската музикална сцена, чието звучене не можем да поставим в стандартните рамки на поп музиката. Певицата определя стила си най-общо като инди поп и обича да е в основата на целия процес по създаването на..

публикувано на 31.05.19 в 09:27
Skety

В Прага са авторитети акапелните маниаци Skety!

В поредното издание на рубриката "Акапела с Крис и Кос" говорим за чешката група SKETY , създадена от шестима млади професионални джаз певци и инструменталисти, които изцяло са се посветили на музиката. Всеки член на вокалната банда развива свой..

обновено на 20.01.19 в 16:17
Groove For Thought

Груув за размисъл

В "Акапела с Крис и Кос" в първото издание на рубриката за 2019-та година ви представяме джаз бандата  Groove For Thought, за която казват, че   съчетава суингиращия стил на The Manhattan Transfer със "смуут саунда" на Take 6. И все пак този "груув..

обновено на 13.01.19 в 13:12
Estonian Voices

Estonian Voices - ледена красота в кристална хармония!

В "Акапела с Крис и Кос" Ви срещаме с Estonian Voices - единствената по рода си етно-поп вокална група, още един ярък представител на акапелната традиция в северните страни! Естония е уважавана страна, заради високото ниво на образование в..

обновено на 04.01.19 в 19:26
Club For Five

Club For Five - Финландия на 5 гласа!

В "Акапела с Крис и Кос"  ви предлагаме интересно пътешествие на север. Club For Five - финландският квинтет, който се нарежда сред най-добрите акапелни банди в световен мащаб. Известен факт е, че северните страни имат дългогодишна традиция..

обновено на 02.01.19 в 10:07