Джем сешън

СнимкаМузикалното предаване "Джем сешън" се излъчва всеки делничен ден в ефира на Радио Варна от 12.30 до 14.00 часа.

Водещи:  Милица Панайотова, Добромир Мързов, Кристиян Неделчев, Петър Венков, Христо Николов, Кремена Георгиева


Силвия Такворян представя новия си сингъл "Your Loving Wind"

Силвия Такворян е един от артистите на варненската музикална сцена, чието звучене не можем да поставим в стандартните рамки на поп музиката. Певицата определя стила си най-общо като инди поп и обича да е в основата на целия процес по създаването на..

публикувано на 31.05.19 в 09:27
Skety

В Прага са авторитети акапелните маниаци Skety!

В поредното издание на рубриката "Акапела с Крис и Кос" говорим за чешката група SKETY , създадена от шестима млади професионални джаз певци и инструменталисти, които изцяло са се посветили на музиката. Всеки член на вокалната банда развива свой..

обновено на 20.01.19 в 16:17
Groove For Thought

Груув за размисъл

В "Акапела с Крис и Кос" в първото издание на рубриката за 2019-та година ви представяме джаз бандата  Groove For Thought, за която казват, че   съчетава суингиращия стил на The Manhattan Transfer със "смуут саунда" на Take 6. И все пак този "груув..

обновено на 13.01.19 в 13:12
Estonian Voices

Estonian Voices - ледена красота в кристална хармония!

В "Акапела с Крис и Кос" Ви срещаме с Estonian Voices - единствената по рода си етно-поп вокална група, още един ярък представител на акапелната традиция в северните страни! Естония е уважавана страна, заради високото ниво на образование в..

обновено на 04.01.19 в 19:26
Club For Five

Club For Five - Финландия на 5 гласа!

В "Акапела с Крис и Кос"  ви предлагаме интересно пътешествие на север. Club For Five - финландският квинтет, който се нарежда сред най-добрите акапелни банди в световен мащаб. Известен факт е, че северните страни имат дългогодишна традиция..

обновено на 02.01.19 в 10:07

4 акапелни групи, които знаят как се пее Коледа!

Тази седмица в коледната рубрика  "Акапела с Крис и Кос"  блестят четири акапелни групи! Избрахме изключителни певци, които да пеят за Коледа: американците  Take 6  и  The Singers Unlimited , шведите  The Real Group  и българската група от..

обновено на 22.12.18 в 18:46
Voctave

Voctave - Disney в пет октави!

Спомняте ли си фойерверките от анимираното лого на Disney? А сега си представете същия този цветен фонтан, съставен от хармонии и гласове! Това е запазената марка на акапелната група Voctave , която ви представяме тази седмица в "Акапела с Крис и Кос"..

обновено на 12.12.18 в 12:32
M-PACT

M-Pact - акапела за ново поколение слушатели

Мъжката акапелна група M-PACT е създадена в Сиатъл, Вашингтон през 1995 година от Marco Cassone, Trist Curless, Jonathan Gonzales, Carl Kelley и Matthew Selby. Тогава трима от тях са били студенти в джазовия департамент на университета..

обновено на 05.12.18 в 20:50

ДЖЕМ СЕШЪН на 26 ноември с музиката на Иван Пеев

На 24 ноември ни напусна Иван Пеев - цигулар, пианист, аранжьор и композитор - тясно свързан с естрадната музика у нас. Той е роден на 30 април 1937 г. в Горна Оряховица. Завършва Българската държавна консерватория в класа по цигулка на..

публикувано на 26.11.18 в 12:00
The Manhattan Transfer

Манхатън трансфър + Спектрум = суингиращо многогласие

На 12 ноември в зала "България" гостуваха легендите Манхатън трансфър - за трети път на българска сцена, а група Спектрум бяха специални гости и откриха концерта с авторски 20-минутен сет. Това беше истински празник за почитателите на джаза от една..

обновено на 24.11.18 в 16:52