Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фр. Митеран отговори на обвиненията, че се е занимавал със секс туризъм в Тайланд

\n

\n \n Юлия Талева - кореспондент на БНР в Париж\n \n

\n

В телевизионно интервю френският министър на културата Фредерик Митеран отговори на обвиненията, че се е занимавал със секс туризъм в Тайланд. Той заяви, че няма да се оттегли от министерския пост.

\n

\n

"Грешка, но не престъпление" - така определи Фредерик Митеран деянията си в Тайланд, без да отрича, че е прибягвал до платени секс услуги. В интервюто си по националния канал TF1 френският министър на културата настоя, че предизвикалите полемика пасажи в книгата му "Лош живот" не са апология на секс туризма, който той осъди като срамно явление. Митеран отрече да е имал сексуални връзки с малолетни. Обяснявайки, че книгата му не е чисто автобиографична, той напомни, че тя е била добре приета при излизането си.

\n

\n

Министърът заяви, че няма да подаде оставката си, за което тези дни настояваха политици от различни партии. Той увери, че е получил подкрепата на президента Саркози.

\n

\n

Митеран призна, че е говорил емоционално в защита на арестувания заради педофилия режисьор Роман Полански, но обясни, че реакцията му е била на министър на културата, който "не изоставя" артистите.

\n

\n

Коментарите след интервюто са разнородни. Ако сред управляващите преобладава одобрението, според крайния националист Жан- Мари Льо Пен, министърът е излъгал.

\n

\n

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени