Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искра Фидосова: Кабинетът "Станишев" е пропилял над 680 млн лв от фонда на ПУДООС

Депутатът от ГЕРБ Искра Фидосова заяви в парламента, че по нейна информация кабинетът „Станишев” е пропилял над 680 млн. лв. от фонда на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда и от Държавния бюджет. По решение на депутатите парламентарният контрол започна с разисквания по дейността на предприятието заради спряното финансиране на общините.

Дебатите продължават в пленарната зала, а Искра Фидосова, която е съвносител на питането, подложено на разискване, заяви, че за осем години България е усвоила едва 20% от средствата по Програма ИСПА, с което има опасност да се връщат огромни средства. Според нея през изминалите четири години политиката на кабинета „Станишев” по отношение на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда е била престъпна.

В ПУДООС практически е бил блокиран всякакъв контрол. Търговете са се провеждали в общините най-често с предварително указание за фирма, която трябва да спечели. Така е, господа от кабинета „Станишев”, създадохте перфектна машина за присвояване на значителна част от тези средства, заяви Фидосова.

Тя посочи, че голяма част от тези проекти са дадени за проверка от Сметната палата, „Икономическа полиция” и прокуратурата.

Преди разискванията парламентът отхвърли искането на Коалиция за България за изслушване на министъра на здравеопазването Божидар Нанев за новия грипен вирус A (H1N1), включително и след исканата процедура за прегласуване.

По публикацията работи: Лили Царева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна