Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Я.Янев: Президентът вероятно е подведен относно случая с посланиците ни в Турция и САЩ

Президентът Георги Първанов най-вероятно е подведен от хора, които имат интерес статуквото в България да се запази, каза лидерът на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, по повод връщането от страна на президента на решението на правителството да се отзоват посланиците ни в САЩ и Турция.

"Ние ще поискаме незабавна среща с президента още в понеделник, за да покажем документи, факти не само че трябва да бъдат освободени посланиците в Турция и САЩ, но и този във Великобритания, на име Кючуков, защото той беше организатор и изпълняващ длъжността външен министър по време на безобразията, които се случиха по повод парламентарните избори", заяви лидерът на РЗС.

Яне Янев призова да се свика Велико Народно събрание преди президентските избори, а до осем месеца да се приеме нова конституция. 

"Няма смисъл да се заблуждаваме, че при тази Лукановска конституция може да се промени нещо. Нищо не може да се промени, който и да бъде министър-председател, при тези правила. Ако се правят опити за кърпежи, те отново ще стигнат до там, където стигнаха всички правителства, и затова ние не искаме и правителството Бойко Борисов, на което се залагат такива надежди, да стане курбан на прехода", добави Янев.

До 10 дни ще излязат разпечатки на всички политици, комуникирали с Красимир Георгиев, с прякор Красьо Черния, заяви още Яне Янев.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна