Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"БГ Тренто" и "СКРА" Белхатов ще играят във финала на световното клубно първенство

 

Звездата на националния ни отбор по волейбол Матей Казийски класира европейския клубен шампион - италианският "Тренто" за финала на световното клубно първенство в Доха, Катар. Казийски и Цветан Соколов, водени от Радостин Стойчев победиха шампиона на Иран и Азия - "Пайкан" Техеран с категоричното 3:0 гейма (25:18, 25:22, 25:19) в зала "Еспайър Зоун" в столицата на Катар и ще срещнат полския "СКРА" Белхатов в спор за 1-то място.

Матей Казийски изигра поредния си силен мач за "Тренто" и бе най-резултатен за своите с 20 точки (4 блокa, 1 ас, 54% в атака и 67% перфектно посрещане), а бразилският национал Леандро Висото добави 19 точки. Другият ни национал в "Тренто" - Цветан Соколов не се появи в игра. За "Паякан" Мохамад Казем завърши с 20 точки.

В другия полуфинал полският "СКРА" Белхатов победи руския "Зенит" Казан с 3:1 гейма (15:25, 25:23, 25:21, 26:24). Играта в атака на Бартош Курек, посрещането на Стефан Антига и разпределителят Мигел Анхел Фаласка бяха в основата на успеха на поляците. Курек завърши мача с 28 точки, а звездата на руснаците - Сергей Тетюхин - с 24.

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени