Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мира Радева: 70 хиляди гласа в подкрепа за Георги Кадиев в София е доста нисък резултат

Мира Радева от МБМД коментира основните политически знаци след частичните местни избори за кмет на София. В предаването "Преди всички" по "Хоризонт" тя посочи, че новото управляващо мнозинство от формално неразписаната коалиция между център дясно ориентираните партии е сработила и е гарантирала категоричната победа на Йорданка Фандъкова.

"Около 80 процента от бившите избиратели на Синята коалиция са гласували за Фандъкова, около 65-70 процента от избирателите на "Атака" също са я подкрепили. Интересно е също така, че в самото изследване се вижда един относително висок дял на гласувалите от Синята коалиция, особено. При "Атака" те са по-малко, но трябва да се има предвид, пък, че самите хора, които гласуват за "Атака" са доста нихилистично настроени и е възможно те реално да гласуват, но да не попълват нашите карти", посочи Радева.

70 хиляди гласа в подкрепа за Георги Кадиев в София е доста нисък резултат за социалистическата партия, коментира Мира Радева.

"Ами, общо-взето, както влиза. Имаше едни опити да се казва, че г-н Кадиев е постигнал повече, отколкото предходния кандидат Бриго Аспарухов. Но, първо, 70 хиляди гласа за София, това е много нисък резултат и не е много повече от 58, колкото е постигнал г-н Бриго Аспарухов. Много умело се премълчава фактът, че г-н Кадиев получава 30 хиляди гласа по-малко, отколкото Таня Дончева, кандидатът им, който беше 2005-а, отново на частичния вот", заяви Радева.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени