Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пострадалите от "Невский експрес" и семействата на загиналите ще получат компенсации

Руските железници съобщиха, че ще изплатят компенсации на пострадалите и на семействата на загиналите при катастрофата на "Невский експрес".

Ранените ще получат по 100 хиляди рубли, а семействата на загиналите - по 500 хиляди рубли.

Четири вагона на "Невский експрес" дерайлираха снощи в района на Новгород по линията Москва-Санкт Петербург след умишлено причинен взрив. Според различни съобщения загиналите са между 26 и 30 души, а ранените са близо 100.

Потвърдено е, че сред пострадалите при катастрофата има италианска гражданка, която е настанена в болница. Проверява се информацията за двама ранени финландци.

Украинският премиер Юлия Тимошенко е изпратила до своя руски колега Владимир Путин съболезнование по повод трагедията, съобщи ИТАР-ТАСС. "От името на правителството на Украйна и от мое име ви моля да предадете съболезнования на роднините и близките на загиналите и пожелания за бързо възстановяване на ранените", се казва в писмото й.

Президентът на Франция Никола Саркози изрази "дълбоката си покруса" и подкрепа за Русия във връзка с трагедията с експреса Москва-Санкт Петербург.
Никола Саркози "държи да увери властите и народа на Русия пред лицето на това ужасно изпитание в съпричастността и солидарността на Франция", се казва в декларация, разпространена от президентството.

По публикацията работи: ИТАР-ТАСС

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени