Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яне Янев настоява парламентарната група на РЗС да бъде възстановена до 9 часа в сряда

Парламентарната група на РЗС да бъде възстановена до 9 часа в сряда настоя лидерът на партията Яне Янев. Според него, това е единственият изход от ситуацията, създала се с разпадането на парламентарната група. По думите на неговия заместник Димитър Абаджиев, партията държи да получи десетия си мандат в парламента.

Димитър Абаджиев: Ние не си искаме Марио Тагарински, ние си искаме мандата, който е част от този 200-хиляден вот на българските избиратели, които наистина няма да простят на никой, който се опитва да навреди на този проект. Затова той може да направи само две неща – или да си подаде молбата за напускане на групата, или да подаде нова молба за напускане на парламента. И аз го призовавам, наистина, ако държи на собственото си човешко достойнство, да постъпи по този начин днес и го призовавам, още веднъж казвам, като човек, който е заставал зад него.

Марио Тагарински заяви пред „Хоризонт”, че няма да напусне парламента. Той е взел решението си да напусне групата на РЗС сам, без натиск от никого, тъй като смята, че първоначалната идея на политическия проект е била изопачена.
Марио Тагарински: Става въпрос за липса на доверие, може би различна визия по методите и начините на водене на една политика, по изразните средства. Това беше един проект, който беше започнат още в предишното НС от много широк кръг. За съжаление нещата в последните месеци не се развиха точно в тази посока.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна