Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марио Тагарински: Янев и Абаджиев ме молиха да водя листата във Враца

Марио Тагарински
Снимка: БГНЕС

"Бях помолен от Яне Янев и Димитър Абаджиев две вечери преди регистрацията на листите да водя листата във Враца. Отидох в район, където не се очакваше дори да се получи мандат", върна лентата преди изборите Марио Тагарински в интервю за предаването "12+3". Основният проблем според него е "дали подкрепяме дясно управление или не, честно и почтено"; проектът "РЗС" по думите на Тагарински е станал "силно персонифициран". Той призна, че дължи разговор на колегите му от РЗС.

Имаше неуравновесени реакции, каза Марио Тагарински по "Хоризонт" по повод версиите за политическо отвличане. "Аз съм 51-годишен, хетеросексуален, нормален мъж с деца и внуци, от 18-годишен си вадя хляба сам и всички решения взимам сам, никой по никакъв начин не ми е въздействал", така Тагарински обясни мотивите за напускането си. 

До 9 часа в сряда да бъде възстановена парламентарната група на РЗС. Това според лидера на партията Яне Янев е единственият изход от създалата се ситуация с разпадането на парламентарната група. Заради напускането на Марио Тагарински ПГ на РЗС остана с по–малко от небходимите за съществуването й депутати. Представители на РЗС се срещнаха с премиера Бойко Борисов. Димитър Абаджиев посочи, че не си искат Тагарински, а си искат мандата.  

От Бойко Борисов по думите на Яне Янев, Марио Тагарински е поискал охрана заради избирателите на РЗС. Контактна група, водена от Атанас Семов, ще говори с Тагарински този следобед, за да разбере какви са мотивите му за напускане. Яне Янев даже заговори за безсрочни протестни действия, ако се убедят, че заговорът срещу РЗС продължава. Яне Янев няколко пъти повтори, че на срещата с премиера, Бойко Борисов бил добронамерен и дал положителен знак към И едно политическо послание отправи Яне Янев: „Атаките срещу президента не са на премиера, а само на РЗС”.

/ЯБ/

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна