Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите обсъждат освобождаването на председателя на социалната комисия Е.Масларова

Депутатите ще обсъдят и гласуват предсрочното освобождаване на председателят на социалната комисия Емилия Масларова. Очаква се в началото на днешното парламентарно заседание председателят на Народното събрание Цецка Цачева да съобщи на депутатите за искането на Марио Тагарински да напусне парламентарната група на РЗС. Така той ще стане първият независим народен представител в настоящия парламент.

Според правилника на НС в една група трябва да има минимум 10 депутати. Това, обаче, не попречи на лидера на РЗС Яне Янев да постави ултиматум : "Да се възстанови парламентарната група на РЗС до 9 часа в сряда".

От РЗС дори пожелаха Марио Тагарински да напусне парламента, нещо с което той едва ли ще се съобрази. "Нищо трагично не се е случило. Някой ще загуби някаква привилегия", коментира той.

Яне Янев и неговите депутати, обаче, са твърдо решени да отстояват привилегиите си и вече внесоха в НС предложение за промяна в правилника, която да позволи една парламентарна група да е съставена минимум от осем човека, въпреки че не очакват идеята да бъде подкрепена от останалите депутати.

По публикацията работи: Ваня Вълкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна