Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боби Михайлов свиква Изпълком, феновете на "Левски" излизат на протест

 

Президентът на Българския футболен съюз /БФС/ Борислав Михайлов свиква заседание на Бюрото на Изпълнителния комитет днес следобед, съобщи официалният сайт на БФС. Повод за събирането на Изпълкома са зачестилите скандали в края на есенния полусезон на шампионата и в проведените през уикенда мачове от 1/8 финалите на турнира за купата на страната.

Съгласно промените в Устава на БФС на последния конгрес през януари тази година президентът има право да свиква Изпълкома по всяко време и в него участват освен самият президент, тримата вицепрезиденти и още един член на Изпълнителния комитет, посочен от президента. В заседанието могат да участват още президентите на Професионалната футболна лига /ПФЛ/, на Аматьорската футболна лига /АФЛ/ и на Асоциацията на професионалните футболисти.

В същото време привържениците на "Левски" обявиха, че организират протест срещу БФС и Съдийската комисия, начело на която е Димо Момиров. Протестът ще бъде организиран в 12,00 часа пред Руската църква в столицата. Целта на това действие е да се спрат реферите, които непрекъснато ощетяват шампиона на България. След Николай Йорданов, който ръководи мача между "Левски" и "Литекс" /2:2/, сега в грешник за феновете се превърна и Станислав Ставров, който отмени според тях редовен автогол във вратата на "Черно море".

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна