Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъже с прякори Йожи и Културиста са сред организаторите на групата за отвличания

Йожи и Културиста – мъжете с тези прякори са сред четиримата организатори на групата за отвличания, задържани при полицейската акция под кодовото име „Наглите”. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Задържани са общо 25 души. Открито е и мястото, където са държани отвлечените лица. Според министър Цветанов е била необходима по-добра координация, за да бъде използван капацитетът на службите на МВР заедно с ДАНС.

Цветанов поясни, че тарторите на групата са осъждани за тежки знакови грабежи на територията на страната и всички имат осъдителни присъди. Единият от тях е известен с прякора Културиста. Той е бил на облекчен режим в затвора, а по-късно освободен. Другият от групата, Йожи, също е много опасен и агресивен. Излежавал е ефективна присъда. Двамата са част от връзката със заловените наскоро автокрадци Патицата, Дебелото и Хамстера.

След разпити полицията е установила още една къща, където по всяка вероятност са били укрити лицата от последните отвличания. В нея е била открита и втора оборудвана стая за отвличания.

Според вътрешния министър Цветан Цветанов организаторите на групата са Йожи, Културиста, както и още двама души, които в момента не могат да бъдат назовани. Сред задържаните снощи има мъж, който се е завърнал от чужбина, а друг пък е възнамерявал да пътува днес извън страната. Вътрешният министър бе категоричен, че в тази група няма замесени бивши или настоящи служители от системата на МВР.

По публикацията работи: Георги Софронов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна