Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създават партия "ОТОМАН"

Инициативен комитет обяви намерение за създаването в България на партия с провокативното не само за крайните националисти име "ОТОМАН" - абревиатура, означаваща "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък". Обявата е направена в интернет-форум, където е публикувана и учредителната декларация на инициативния комитет., както и декларация за членство в бъдещата политическа формация.

Според запознати със сценария учредителното събрание ще се проведе в Търговище в края на март. Регионът от десетки години е крепост на Касим Дал, доскоро дясна ръка на лидера на ДПС Ахмед Доган. Сред активистите на новото движение е Юзеир Юзеиров, срещу когото има образувано дело за издигането на паметника в село Славяново.
Какви са целите на новото движение, заявени в учредителната декларация, какво представлява знамето на бъдещата партия, кой е автор на идеята за възникването, как се вписва актът в контекста на обстановката в Турция и кой печели от разигравания сценарий можете да чуете в звуковия файл с коментара на Венелина Попова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна