Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България иска да изпрати официален представител на делото срещу Спаска Митрова

България настоява неин официален представител да бъде допуснат на съдебното заседание по делото срещу Спаска Митрова в Македония. Искането е от правено от външното ни министерство до македонските власти. Българската гражданка, която лежа в македонски затвор миналата година, очаква решение за попечителството над 3-годишната й дъщеря.

Министерството на външните работи призова да не се политизира делото на Спаска Митрова, което ще се проведе в съда в македонския град Гевгелия този четвъртък. Говорителят на министерството Весела Чернева заяви: "Изразяваме още веднъж нашите убеждения, че политиката на затворени врата в този случай би означавала политизиране на този процес. Надяваме се също така на справедливо правосъдие, както за Спаска Митрова, така и за всички български граждани и въобще не бихме искали този процес да бъде вкаран в релсите на политизацията."

Съпругът на Митрова Воислав Савич води дело за родителските права над дъщеря им. Малката Сузана бе отнета от майка й през юли месец миналата година. Чак тогава случаят придоби обществена значимост в България, след като македонските магистрати пратиха в затвора Спаска Митрова за три месеца по иск на бившия й съпруг и местния социален център.

По публикацията работи: Никола Миладинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени