Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определиха баскетболистите за Мача на звездите

 

Баскетболистите, които ще играят в тазгодишното издание на HDI Мача на звездите, вече са ясни след завършилото м полунощ гласуването. Общо 5460 души дадоха своя вот през тази година в едномесечното допитване сред запалянковците. Шоу-двубоят ще e на 21-ви март в зала "Конгресна" на ДКС във Варна.

При плеймейкърите с най-много гласове от българските играчи получи Асен Великов от "Левски" - 2079, докато от чужденците с 4059 е американското попълнение на "Лукойл Академик" Уили Дийн. В категорията "атакуващи гардове" Иван Лилов от "Балкан" получи 1803 гласа, а от чужденците с най-много вота е друг американец Боби Фрейзър от "Левски" с 4653. От българските крила капитанът на "Лукойл Академик" Тодор Стойков получи 1431 гласа, докато от чужденците с най-много събра Аарън Харпър от "Левски" с 4119. При тежките крила Хрисимир Димитров от "Черно море" е с 2241 гласа, а македонецът Перо Антич от "Лукойл Академик" завърши с 4146. От българските центрове най-желан е капитанът на "Левски" Стефан Георгиев с 2574 гласа, докато от чуждестранните състезатели на този пост в първенството най-много вота получи Травис Питърсън от "Рилски спортист" с 2790.

Посочените състезатели оформят стартовите съставите на двата тима за двубоя. Треньори на отборите ще бъдат Константин Папазов и Иван Чолаков. Папазов получи най-много гласове - 1536, измежду българските специалисти, докато за наставника на Ямбол Чолаков гласуваха 1041 души. Двамата ще изберат и по още двама състезатели, за да запълнят последните места в отборите. Допълнително ще бъдат определени чрез гласуване участниците в конкурса за стрелба от далечно разстояние и за забивки.

Стартови състави:

Отбор на българските звезди: Асен Великов - "Левски", Иван Лилов - "Балкан", Тодор Стойков - "Лукойл Академик", Хрисимир Димитров - "Черно море" и Стефан Георгиев - "Левски".

Отбор на чуждестранните звезди: Уили Дийн - "Лукойл Академик", Боби Фрейзър - "Левски", Аарън Харпър - "Левски", Перо Антич - "Лукойл Академик" и Травис Питърсън - "Рилски спортист".

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени