Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната обстановка в страната

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в цялата страна са мокри и заснежени, а по високите места със заледени пътни участъци, които се обработват и опесъчават.

Автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Марица” са мокри, почистени и обработени. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Върбишки.

Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства: до края на март е в сила забраната за преминаване на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка. Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета полуремаркета по пътя Белово-Юндола, Велинград-Сърница и прохода Петрохан.

Товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета през Котленския проход, път Котел-Омуртаг и пътя Батак-Доспат. Всички моторни превозни средства да бъдат с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Стара река-Сливен, прохода Вратник.

Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Бургас-Малко Търново поради свлачище на пътя и пътя село Арковна-село Партизани поради ремонт на водосток. Временно затворен е Дюлинския проход поради снегонавявания.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна