Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Митева - финалистка на въже и обръч в Португалия

Анастасия Киссе се класира за финалите на бухалки и въже в поредния кръг от световната купа по художествена гимнастика в Портимао, Португалия. Младата ни надежда намери място сред осемтте най-добри, след като в квалификациите получи 5-та оценка на въже и 6-та на бухалки.

В отборното класиране при девойките нашите Киссе и Стела Георгиева завършиха на 8-мо място. Шампионки станаха гимнастичките на Русия. Втори са представителките на  Беларус, а трети са състезателките на  Германия /Беремн е домакин на предстоящото през април европейско първенство/.

В състезанието при жените, след първите два уреда въже и обръч, Силвия Митева е осма във временното класиране. Най-добрата ни гимнастичка намери място сред осемтте най-добри и на двата уреда. Тя е с 7-ма оценка на въже и с 6-ма на обръч.  Другата ни представителка Мария Матева, допусна груби грешки и остана извън първите 20. Лидерка и на двата уреда е рускинята Дария Кондакова, следвана от олимпийската шампионка Евгения Канаева.

Днес състезанията продължават с изпълненията на топка и лента при жените - индивидуално, финалите на отделните уреди при девойките и съчетанията с 3 ленти и 2 въжета при ансамблите.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна