Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов и "Манчестър" отново начело в Англия

 

"Манчестър Юнайтед" победи с 2:1 като домакин "Ливърпул" в най-интересната среща от 31-ия кръг на английското футболно първенство. С тази победа шампионите се върнаха на върха в класирането във Висшата лига и вече имат актив от 69 точки след 31 мача. Димитър Бербатов бе записан сред резервите в състава на "Манчестър", но не влезе в игра.

Срещата започна по възможно най-добрия начин за "Ливърпул" - още в 5-та минута след грешка в полузащитата на "червените дяволи" Дирк Кайт центрира отдясно и непокритият Фернандо Торес откри резултата в полза на гостите. "Манчестър Юнайтед" реагира мигновено и в 12-та минута Хавиер Масчерано повали Антонио Валенсия в наказателното поле и главният съдия Хауърд Уеб отсъди дузпа. Зад топката застана Уейн Рууни, но вратарят на "червените" Пепе Рейна отби удара му. Все пак топката се върна в Рууни, който на празна врата изравни за 1:1.

До края на първото полувреме Юнайтед имаше териториално превъзходство, което не доведе до ново попадение във вратата на "Ливърпул". "Манчестър Юнайтед" стигна до важната победа точно след час игра - Дарън Флечър центрира към Джи-Сунг Парк и кореецът с глава донесе успеха на шампионите. До края "червените дяволи" умело задържаха своя съперник далеч от вратата си.

"Челси" пък загуби нови две точки в борбата за титлата във Висшата лига на Англия. Отборът на "Блекбърн" стигна до домакинско равенство 1:1 със
"сините" и помогна на своя местен съперник "Манчестър Юнайтед" да
натрупа аванс от четири точки пред лондончани. "Челси" поведе в резултата на стадион "Иууд Парк" още в 6-та минута чрез Дидие Дрогба, който се разписа след центриране отдясно на Никола Анелка. Столичани се опитаха да решат всичко още до почивката, но пропуски направиха Соломон Калу и Анелка.

"Блекбърн" стигна до равенството в 70-та минута, когато точен с глава бе Ел-Хаджи Диуф след прецизно подаване на Мичел Салгадо. До края за "Челси" пропусна Франк Лампард от фаул.

В друга среща от кръга "Манчестър Сити" победи "Фулъм" с 2:1 като гост. Точни за "небесносините" бяха Роке Санта Крус и Карлос Тевес.

"Манчестър Юнайтед" е начело в класирането с 69 точки от 31 мача, "Арсенал" е втори с 67 също от 31 мача, а "Челси" е на третото място с 65 точки от 30 мача.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна