Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава ли в ареста Петър Сантиров?

Съдията от Софийски градски съд (СГС) Петър Сантиров е бил посредник, стана ясно на пресконференцията, дадена от председателя на СГС Георги Колев. По-рано днес Петър Сантиров, бившият главен секретар на министерството на финансите Тенчо Попов и бившият министър на отбраната Николай Цонев бяха арестувани. По принцип до 72 часа задържаните трябва да бъдат изправени пред съд, за да стане ясно остават ли в ареста.

Крайният получател на парите се оказва следовател, тъй като е трябвало да бъде потулено досъдебно производство, водено срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев, свързано с търг за информационни системи. Делото се води от Националната следствена служба, така че Сантиров и Тенчо Попов е трябвало да вземат парите от Николай Цонев и да ги дадат на въпросния следовател. Исканията за специални разузнавателни средства не са били подписани от СГС.

Коя е институцията, компетентна да гледа мерките за неотклонение на магистрати, какво е отношението на Георги Колев към Петър Сантиров и кога ще стане ясно остава ли в ареста съдията можете да разберете от звуковия файл с репортажа на Силвия Великова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна