Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великденски страсти

Верни на пристрастието си към изненадите, точно по Великден изненадахме сами себе си. С първото арестуване на бивш министър, с отнасянето с него като с престъпник, и то от страна на прокурор, с публично отправената от прокурора квалификация като престъпник, с публичната закана, че това не е случайно на Разпети Петък (деня на разпъването на невинния Исус). А хората очакват престъпниците най-после да отидат там, където им е мястото. Но това трябва да стане така, както го повелява законът. И още - трябва да се чете повече, особено когато се правят квалификации. Иначе ще се стигне до заглавия на акции, взети като от комикси. Или МВР ще се заснема филми от залавянето на заподозрени по правилата на игралното кино, а не така, както това се прави навсякъде - с дата и тайм код, за да се знае кога е станало и че записът не е монтиран. Това са част от думите на събеседниците на Силвия Великова.

Първият събеседник на "Преди всички" е Иванка Иванова от правната програма на "Отворено общество". Тя коментира както успеха с ареста на бивш министър за първи път за финансови злоупотреби, така и помрачаването му от поведението на прокурора и самото провеждане на ареста на Цонев.

Следващият гост на предаването е съдия Божидар Сукнаров, който говори в качеството си на член на Комисията по професионална етика и превенция на корупцията към ВСС. Той коментира предстоящото извънредно заседание на комисията за обсъждане на поведението на прокурор Роман Василев при ареста на Николай Цонев. Очаква се на заседанието заместник-градският прокурор да бъде изслушан. Думите му при ареста на Цонев, записани и излъчени, са, че Цонев е абсолютен престъпник и затова призовава силите, които провеждат ареста, да го поставят на земята, на колене. След това Цонев е изведен от ВМА с натисната глава напред и белезници, закопчани на гърба.

Николай Радулов е експерт по националната сигурност и бивш секретар на МВР по времето на правителството на Иван Костов. Той споделя кое е най-важното и най-тревожното според него в случилото се от четвъртък насам.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна