Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските мотокросисти първи в отборното класиране в Македония. Николай Куманов се завърна на пистата, след година отсъствие

Българските пилоти спечелиха първото място в отборното класиране във втория кръг от източно-европейския шампионат по мотокрос в Македония. Втори и трети се наредиха състезателите на Румъния и Гърция. С първото място в днешната надпревара българите поведоха и в генералното класиране за сезона, оставяйки зад себе си гърците и румънците.

При най-малките - клас 65 кубически сантиметра нашите момчета регистрираха едно втори и едно трета място - Валентин Матеев и Кристиян Петков и двамата с КТМ.

При 85-ет кубиковите машини Майкъл Иванов с КТМ доказа таланта си и спечели шампионската титла.

В клас МХ 2 - младежи Николай Колев затвърди хегемонията на нашите пилоти, извоювайки първото място. Негов подгласник стана Шевки Шевкиев и двамата със Сузуки. При мъжете в същия клас отново шампион е Колев следван от Тодор Тотев с Хонда.

В най-големия клас - МХ 1 няма българи в призовата тройка. След едногодишно прекъсване на пистата се завърна един от най-добрите ни пилоти в този спорт Николай Куманов с Хонда, който извоюва първото място в първия манш, но заради контузия не стартира във втория.

В клас МХ 3 спечелихме две отличия - сребро за Николай Ангелов и бронз за Мирослав Хирстов /и двамата управляват Ямаха/.

В клас АТВ златото стана притежание на Николен Кушев с Ямаха.

Следващият трети кръг от източно-европейския шампионат е на 17 април в Кишинев /Молдова/.

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна