Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжната прокуратура в Сливен иска отстраняването на кмета Йордан Лечков

Окръжната прокуратура в Сливен е внесла искане за отстраняване на кмета Йордан Лечков заради повдигнатите срещу него 7 обвинения за престъпления по служба. 

Изпълняващият длъжността окръжен прокурор на Сливен Пламен Стефанов заяви, че Лечков е обвинен в злоупотреба със служебно положение, неправилно изразходване на бюджетни средства и съставяне на документи с невярно съдържание.

В седем тома са събрани материалите по обвинението, някои от които са свързани с неспазени условия за продажбата на сливенския битак, с нанесена щета за общината за 1 милион лева, отдаване на общински терени за добив на инертни материали, без санкция на общинския съвет, както и за оказан натиск върху бивш шеф на данъчната служба за прикриване на данъчни ревизии на семейни и приятелски фирми на кмета.

В понеделник ще стане ясно кога в Окръжния съд ще бъде гледано искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на сливенския кмет. Йордан Лечков, който също ще дава изявление в понеделник, се закани, че ще отвори нова кутия на Пандора за съдии и прокурори.

По публикацията работи: Щиляна Василева - кор. на БНР в Сливен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна