Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сливенският окръжен съд ще заседава по делото срещу кмета на града Йордан Лечков

Заседанието на сливенския окръжен съд по искането на прокуратурата за отстраняването на Йордан Лечков като кмет на община Сливен е насрочено за днес от 14 часа. Делото ще се гледа при закрити врати. То трябваше да бъде гледано вчера, но беше отложено за днес по искане на защита на Лечков.

Срещу кмета на Сливен окръжната прокуратура повдигна седем обвинения за злоупотреба със служебно положение, неправомерно изразходване на бюджетни пари и съставяне на документи с невярно съдържание. Отстраняването на Лечков от длъжност се иска, защото обвиненията са за престъпления, извършени във връзка с кметската му работа и за да се осигури пълно, всестранно и обективно изясняване на обстоятелствата по делото.

Половин час преди съдебното заседание служители от общинската администрация ще се съберат на мълчаливо присъствие пред сградата на съдебната палата в подкрепа на Йордан Лечков. От общината излязоха с декларация, която изрежда успешните начинания на кметската управа и се обявява против всички недоказани обвинения и тенденциозни нападки срещу Лечков.

По публикацията работи: Щилияна Василева - кор. на БНР в Сливен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени