Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Пенев отново начело на ЦСКА

Димитър Пенев отново начело на ЦСКА
Снимка: Архив

Димитър Пенев е новият треньор на ЦСКА. Наставник номевр 1 на 20-ти век беше назначен на поста, след победата на "армейците" с 1:0 над временния лидер в първентството Литекс в мач от 26-тия кръг на "А" футболната ни група. Победният гол на "червените" отбеляза Тодор Янчев в 88-та минута.

Новината беше потвърдена и от изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков: "Видяхте отборът доминираше през целия мач, независимо че играхме с първия в класирането, показахме класа. Имаме нашите цели, до края ще играем с всички сили и ще гледаме да се класираме възможно най-напред. Видя се, че сме добър отбор. Знаете, че на Зафиров му изтече лицензът, от днес треньор е Димитър Пенев. Няма напрежение, те работят заедно, помагат си и виждате, че резултатите са на лице. Договорът на Пенев вече е в БФС и той официално е старши треньор, няма драма, ще работят заедно”, заяви Живков.

Димитър Пенев заяви, че от днес поема поста старши треньор на ЦСКА от следващия мач до края на сезона: „Няма да говоря как е играл отборът и за хората преди мен. Важни бяха точките. Знаете, шампион вече е Литекс – един силен отбор. При нас нещата вървяха в движение в последните седмици. Смятам, че трябва да им благодарим на момчетата, че намериха сили на собствен терен да победят. Аз ги наблюдавам тези неща.Наблюдавам отбора. От днес е моят договор за старши треньор. Предшествениците ми – Адалберт Зафиров работи с тях. От днес е решението до края на първенството. И след това пак почивка. Ще остана в ЦСКА, треньор ще си бъда, но всичко зависи от много неща – от мене, от ръководството”, завърши Пенев.

Единият от собствениците на ЦСКА, Димитър Борисов заяви, че е водил преговори както със Стойчо Младенов, така и с Христо Стоичков, които да заемат поста старши треньор. Борисов обаче, бе не разкри подробности около тези преговори.

За последно Димитър Пенев води отбора на ЦСКА  от лятото на 2008 до 5 март 2009 година.

/К.И./

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!