Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямболския окръжен съд продължава делото за катастрофата на Бакаджика

В Ямболския окръжен съд продължава делото за катастрофата на връх Бакаджика, при която на 28 май миналата година загинаха 18 души. Процесът бе прекъснат през април заради неявяване на вещо лице. Показания пред съда дадоха двамата обвиняеми.

В момента в съда се предявяват веществените доказателства, между които и 9-часов видеозапис проследяващ работата на полицаите и вещите лица след трагичния инцидент. Преди почивката пред съда показания дадоха двамата обвиняеми.

Собственикът на автобуса Слав Славов заяви пред съда, че автобусът му е минал технически преглед само 15 дни преди инцидента и от пункта в Елхово са били категорични, че е технически изправен. Същото показват и издадените от механиците документи.

Според Славов причина за случилото се е неадекватната реакция от страна на шофьора Господин Господинов и невъзможността му да овладее автобуса по наклона. Шофьорът Господин Господинов заяви, че е направил всичко възможно, за да спре автобуса и след като многократно е натискал и трите спирачки е взел единственото правилно решение и е насочил автобуса в крайпътните дървета. Той призна, че ден по-рано спирачната система на автобуса е работела.
По публикацията работи: Даниела Костова - кор. на БНР в Ямбол
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна