Eмисия новини
от 00.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Емил Димитров: Такава контрабанда, каквато е в момента, никога не е имало

Контрабандата е достигнала рекордни нива, твърди бившият директор на митниците Емил Димитров. Според него, решението МВР да се намеси в митническия контрол е добро, но трябва да се предприемат действия и срещу вносителите.

Емил Димитров: Те в момента тръгват от дистрибуцията. Защото не е достатъчно да внесеш едни цигари, ти трябва да имаш мрежа и да ги продадеш. Те тръгват от дистрибуцията, малко отзад напред, по трудния начин, но пак е по-добре, отколкото нищо да не се прави. Имайте предвид, че такава контрабанда, каквато е в момента, никога не е имало. Защото реформата, която се направи в митниците, всъщност обездвижи системата. И каквото и да се случи в момента, ще трябват поне три до шест месеца, за да може митницата да заработи нормално. Разбирате ли? Защото има много хора уволнени, не структурно, кадрово. Разместени, доверието не се изгражда за ден-два. И дори МВР да се намеси, тази субординация между службите, тя не става с една заповед или с едно пожелание. Мисля, че с неуспешните си действия, митницата всъщност загуби една година от мандата на ГЕРБ.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.