Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийският апелативен съд пусна окончателно от ареста Тенчо Попов

Снимка: БГНЕС

Бившият главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов вече е на свобода. Софийският апелативен съд го пусна окончателно от ареста срещу 10 000 лева. Според прокуратурата, Попов, заедно със съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров, е посредничил за предаването на 60 хиляди евро от името на бившия военен министър Николай Цонев на следователя Петьо Петров, разследвал Цонев за нарушения в качеството му на министър. Днес в съдебната зала обаче съдът констатира разколебаност по отношение на участието на Тенчо Попов в корупционната схема. За пореден път беше повдигнат въпроса не е ли бил всъщност следователят активната страна в нея. В тази посока разсъджаваше и адвокатът на Попов - Константин Симеонов. 

В репортажа на Силвия Великова може да чуете какво каза защитникът за ролите в схемата така, както ги вижда защитата и коментара му за разследването.


Вече е ясно, че и останалите двама от корупционната схема - бившият министър на отбраната Николай Цонев и съдията Петър Сантиров поискаха чрез адвокатите си също да напуснат ареста. Предстои да видим какво ще е съдебното решение и дали и те ще последват съдбата на свободния вече Тенчо Попов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна