Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветници от различни политически сили в Сливен се обединиха срещу Лечков

Снимка: БГНЕС

Освен разкопани улици в Сливен явно има и други проблеми, съобщи репортерът Андрей Борисов във връзка с дадената днес пресконференция на общински съветници от града от почти всички политически сили, посветена основно на действията на сваления кмет Йордан Лечков.

Според Радко Кисьов от ДСБ Лечков е отстранен de jure, но стои в собствения си кабинет. "Той дава пресконференции в собствения си кабинет, той награждва по повод и без повод от собствено име като кмет ... Единствено по водния проек от 16 или 18 - не съм сигурен - в България оторизиран изпълнител не е министерството на околната среда, а е персонално кметът Лечков. Градът започна да се разкопава, да се полагат основите на нова канализационна и нова водопроводна мрежа и паралелно с това да се строи и газифицира градът, а това газификационно дружество, ако му се проследи произходът, то е персонално на кмета Лечков с поставени на него фирми", каза Кисьов.

Общинският съветник от БСП Иван Андреев попита възможно ли е една и съща фирма да работи по общински обекти и по спортния комплекс на Лечков "Спортпалас". "Възможно ли е друга фирма да работи по общински обекти, училища и т. н., детски заведения, саниране, и същата тази фирма да изгражда втората му фамилна къща?", каза Андреев. Според него Лечков е показал среден пръст не само на катаджиите в Сливен. "Г-н Лечков показа среден пръст на прокуратура, на съд, на цялата държава показва среден пръст. Това е паталогична алчност, съчетана с една примитивна агресивност и арогантност и всичко това гарнирано с едно просташко самочувствие", смята общинският съветник. Той предложи идеята Лечков да напише и издаде наръчник за кметовете в България как всеки от тях безнаказано да се обогатява за сметка на общите пари.

Как и върху кого е оказвал натиск сваленият кмет на Сливен, кой държи политическия чадър над него и от какво е породен конфликтът между Лечков и общинските съветници можете да чуете в звуковия файл с репортажа на Андрей Борисов.   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна