Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново отвод на съдии по делото срещу Йордан Лечков

Йордан Лечков
Снимка: БГНЕС

Всички съдии от Сливенския окръжен съд са си дали за пореден път отвод и от третото внесено в съда дело срещу кмета на Сливен Йордан Лечков. Делото е изпратено във Върховния касационен съд за разпределение в друг окръжен съд.

По т.нар. "водопроводно" дело, за нанасяне на значителни вреди на общината, заедно с Лечков са обвинени още началникът на правния отдел Елеонора Христова и осъществяващият инвеститорския контрол Стефко Шевкенов.

Сливенският кмет отива на съд за сключена неизгодна сделка за изграждане водоснабдяване с определена фирма, от която общината е ощетена с 572 000 лева. Лечков е обвинен още, че в качеството си на кмет, под заплаха от уволнение, се опитал да принуди шефа на Данъчната служба да спре ревизия на хотела му "Спорт палас" и да укрие ревизионен акт на фирма на общинския съветник Радостин Русев.

Говорителят на съда Мартин Данчев каза, че с отвода си колегите му искат да избегнат обвинения в предубеденост и необективност. Първите две дела срещу Йордан Лечков бяха изпратени в съдилищата на Стара Загора и Ямбол.

По публикацията работи: Щилияна Василева - кор. на БНР в Сливен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени